2012/10/19

Lineart = päänvaivaa ja muuta mukavaa

Nyt soi: 30 Seconds to Mars - Oblivion (oh mikä nostalgia ♥)
Fiiliksiä: Eipä mitään erityistä.

-----

Hejsan tännekin, iski into kirjoittaa jotain, niin mie päädyin tänne.

Syysloma alkaa huolestuttavasti kääntyä loppupuolelle, enkä mie pidä asiasta yhtään. Ennen loman alkua tuntui ihanalta, että saa ottaa rennosti kokonaisen viikon, mutta nyt tuntuu että tuo aika olisi kulunut pelkkään ihmettelyyn. Eli kuten arvata saattaa, en ole saanut aikaiseksi melkein mitään sitten viime postauksen. Jee. Siinä mielessä ihan hyvä, että koulu taas ensi viikolla alkaa, muuten varmaan passivoituisin kokonaan neljän seinän sisään tietokoneen ja omien haaveideni kanssa. Siitä ei tulisi mitään järkevää pidemmällä aikavälillä.

Piirtämisen osalta vain digitaalisella puolella on jotian uutta kerrottavaa. Aloitin piirtämään yhtä uutta työtä, jolla on pitkästä aikaa perinteiset linet ! En edes muistakaan milloin olisin viimeksi sellaista piirtänyt.
WIP (work in progress) -kuva kyseisestä työstä:

Twitterin kautta lisätty tähän, sanokaa jos ei näy !
Kuva on jaettu toissa päivänä Twitterissä, joten linet ovat jo nyt valmiit. (: Pakko vielä lisätä tähän, että SAI'lla oli tosi mukava piirtää pitkästä aikaa. ♥ Työ on nyt väritysvaiheessa, jota olen tehnyt FireAlpacalla sekä Gimpillä.
Valmistumisajankohtaa tälle en uskalla sanoa, koska olen enemmän tai vähemmän pro ylittämään omat deadlineni. XD

Traditionaalisen osalta ollaan aika tyhjin käsin, koska olen lähinnä yrittänyt opetella kalligrafiaterän käyttöä. Kävi ilmi, että nuo ostamani terät ovat täysin erilaisia, mihin olen tottunut. Eli olen pääasiassa käyttänyt "normaalia" hiusterää, mutta nuo ovat kovia hiusteriä, jotka käyttäytyvät piirtäessä aivan eri tavalla. Kaiken lisäksi ovat vielä liian paksuja piirrosten linejen tekoon. No, yritin tässä yhtenä iltana "kaventaa" terää sivuleikkureilla. Yritin siis leikata hieman pois molemmilta puolilta terän kärjestä, jotta kärki kapenisi, ja kapeammalla kärjellähän saa kapeampaa jälkeä. Homma tosin ei mennyt ihan niin kuin piti (yllätys sinänsä :__D). Itse leikkaaminen meni melko hyvin, terästä lähti molemmilta puolilta saman kokoiset palat pois, joten siitä tuli symmetrinen. Leikkauskohdat jäivät tosin erittäin teräviksi, enkä keksinyt millä niitä voisi tylsyttää, joten piirtoterä muistuttaa tällä hetkellä enemmän paperiveistä kuin sitä mitä sen pitäisi olla. Pienikin kosketus paperiin niin siinä on komea viilto. 
Ehkä pääsen jatkossa helpommalla, jos ostan kokonaan uusia teriä kuin tuunaamalla vanhoja. XD Mutta olihan tuotakin pakko kokeilla! >)


Mutta nyt, kiitos lukijoille, ja tämä luova lapsi taitaa nyt häipyä iltatoimilleen~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti