2012/12/30

Aikajana solmussa


Ajattelin kirjoittaa pitkästa aikaa editoinnista jotain, koska miulta on jonkin verran kyselty videoista ja keskeneräisistä projekteista.
Olisin halunnut kirjoittaa siitä jo viime postaukseen, mutta se olisi siinä tapauksessa venynyt luvattoman pitkäksi.

Niin. Editointi on jäänyt miulla valitettavan vähiin viimeisen vuoden aikana. Projekteja on toki tullut ja mennyt, mutta vain muutama niistä on päätynyt renderöintiin asti. Niistäkin yksi on ollut kouluprojetki, jota en voi ladata YouTubeen.
Totta puhuen mie en tiedä miksi editoinnin kanssa asian laita on niin. Aluksi ideoita ja intoa klippien asetteluun löytyy kiitettävästi, mutta valmista ei vain tule. Tietokoneen ja editointiohjelman ääreen päästessä omat ideat tuntuvat jokseenkin hölmöiltä ja kömpelön näköisiltä. No, näprään projektin kanssa puolesta tunnista kahteen tuntiin ja sitten suljen editointiohjelman jokseenkin kettuuntuneena. En saa tuotua ideoita aikajanalle sellaisena, kuin haluaisin, joka sitten ärsyttää. Uusi, vasta aloitettu projekti jää koneen kirjastojen uumeniin pölyttymään eikä tule avatuksi toista kertaa. Sama kaava jatkuu ja jatkuu uusien projektien kanssa. Ja tämä se vasta miuta ärsyttääkin. Pitäisi muuten siivota noita kirjastoja, tuolla on ehkä päälle kuusikymmentä keskeneräistä projektia, ihan näin btw.
Ehkä olen toisinaan turhan kriittinen omaa editointijälkeäni kohtaan, mutta niin. Haluaisin editoida videoita, jotka ovat omaperäisen näköisiä ja joiden lopputuloksesta myös itse pidän. Mutta koska se ei ole onnistunut aikoihin, niin voisin sanoa olevani jumissa tässä tilanteessa. Ja melko pahasti.Kuitenkaan, en haluasi vielä sanoa lopettavani editoimista ja heittää aikoinaan rakasta harrastusta hukkaan.
Aloitin videoiden tekemisen noin nelisen vuotta sitten. Taisin olla silloin yhdentoista. Se oli olevinaan niin hienoa silloin, kun tiesi mikä on Windows Movie Maker ja miten sitä käytetään. Tuntuu aika koomiselta näin jälkeenpäin. :'D Ajan myötä nälkä kasvoi syödessä, joten oli pakko päästä jonkun uuden ohjleman puikkoihin. Paria ohjelmaa ennen Sony Vegasia tuli kokeiltua, ja ne olivat pääosin täyttä kuraa, vanhaa kunnon WMM:akin huonompia. En tykännyt niistä ollenkaan.
Sitten löytyi Sony Vegas, ja jotenkin tykästyin ohjelmaan heti. Vaikka alkuun sen käyttäminen oli julmetun vaikeaa, koska en tiennyt mitä mistäkin nappulasta tapahtuu. Ja Vegasissahan niitä nappuloita riittää (!). Enkä vieläkään tiedä varmaan puolienkaan oikeaa käyttötarkoitusta. Mutta ei haittaa. : D
Alkuaikoina onnistuin poistamaan videon esikatseluruudun, siirtämään aikajanan uudelle paikalle ja muuttamaan ohjelman harmaan taustan pinkiksi... En todellakaan silloin tiennyt miten päin sitä tulisi käyttää. Ajan, - ja monien erehdysten, saatossa taidot ovat sittemmin karttuneet. Miulla oli silloin hirveä halu oppia ja editoida.
oisinaan tuntuu, että voi kun tuolla ylitsepursuavalla innolla voisi editoida vieläkin...

Eli tälläistä pattitilannetta videoiden osalta. Haluaisinkin tässä lähinnä vain ilmoittaa, että älkää suotta odottako uusia videoita.
Sillä niitä ei mahda lähiaikoina tulla. Miulla ei vain ole nyt sitä tarvittavaa flowta editoimiseen, enkä väkisin lähde hampaat irvessä tekemään mitään. Siinä tapauksessa jäljestä ei tule sitä mitä sen pitäisi olla.

Sitten voisin heittää tähän loppuun jonkun kivaisan biisin. Tämä on erittäin koukuttava, joka on kerrankin niin pitkä, ettei tarvitse olla koko ajan sitä repeat-nappulaa kiusaamassa. :3


Kiitos lukijoille. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti