2012/12/29

It was just an echo


Innostuin äsken piirtäessä kuuntelemaan AFIa kunnolla, ei siis mitään parin biisin kuuntelua ihan "muuten vain". Viime kerrasta onkin jo aikaa. Sääli, koska olin miltei kokonaan unohtanut kuinka hieno bändi on kyseessä. Decemberundergroundin olen kuunnellut kokonaan viimeksi joskus kesällä, joten nyt oli todellakin korkea aika kuunnella levy läpi.
On se mahtava, ehkä yksi parhaista levyistä kokonaisuutena, jonka olen kuullut. ♥ Aina myös pieni nostalgia tuota kuunnellessa nousee pintaan. AFIakin on tullut jo kuunneltua monta vuotta, ja toki tykättyä. :3 Sen takia kyseisen bändin biisit päätyvät kerta toisensa jälkeen soittolistoille, joka selittää sen, miksi miun Last.fm:ssä AFI on kolmanneksi eniten kuunneltu bändi.
Joten, suosittelen erittäin lämpimästi kuuntelemaan tuon yllä linkitetyn biisin~

Mahtavuutta.

Lomalla ollessa päivät tuntuvat menevän aivan liian nopeasti. En ole siis sen kummemmin tehnyt mitään kuin möllöttänyt kotona, innostunut vanhoista PS2-peleistä ihan liikaa ja sotkenut unirytmin. Suoraan sanottuna hirvittää, miten onnistun raahautumaan kouluun toinen tammikuuta kello 9.25. Tulee varmasti vaikeaa. Mutta ei murehdita sitä nyt. 8)

Koska tässä on ollut aikaa olen piirtänyt normaalia ahkerammin.
Merezonella oli toissapäivänä synttärit, joten mie piirsin hänelle lahjan. Tämä on muuten se viime postauksessa mainittu keskeneräinen projekti.

Linkki deviantARTiin.

Työvälineinä Wacom Bamboo Pen A6 Wide -piirtopöytä, kuvankäsittelyohjelmina käytössä olivat Gimp, Paint Tool SAI, FireAlpaca. Hirveä ohjelmalista taas vaihteeksi. :'D No, noita tulee käytettyä niin paljon ristiin, koska eri ohjelmilla on kiva tehdä eri työväiheet. : D Paint Tool SAI on paras linejen piirtämiseen, FireAlpaca on paras harjan ja hännän piirtämiseen sekä värittämiseen, Gimpillä on hyvä varjostaa ja viimeistellä koko homma. On se vain jännää, miten eri ohjelmissa on niin valtavasti eroja eri juttujen tekemisessä. Tai sitten en vain osaa tehdä asioita siististi yhdellä ohjelmalla. XD
Miun pitäisi piirtää realistisia hevosia useammin, nämähän ovat kivaa vaihtelua ! >) Hevonen kuvassa on Merezonen hahmo, Lector von Ramen. Hevosherra oli mukava piirtää.

Ilman linejä.

Ilman linejäkin tämä näyttää yllättävän siistiltä, vaikka itse sanonkin. Yleensä, jos mie teen tarkoituksella linejen kanssa, niin varjostus näyttää hyvinkin tuhruiselta, jos lineart-taso ei ole päällä. Ilman linejä tarkoituksella piirtäessä käytän varjostaessa niin eri tekniikkaa, koska pehmeäntuhruinen jälki ei miusta ole kamalan nättiä. Jotenkin henkilökohtaisesti tykkään eniten melko "terävästä", selkeälinjaisesta varjostuksesta.
Jos siis piirretään/maalataan ilman linejä. Linejen kanssa pehmeä varjostus ei näytä pahalta. : D

Traditionaalisten piirrosten saralla on yksi keskeneräinen työ tällä hetkellä. Piirrän ensimmäistä kertaa kuvaa yhdestä hevoshahmosta, joka on pyörinyt päässä jo useamman viikon. Tammalla ei vain ole vielä nimeä. 8(
Tussatessa kalligrafiakynällä sattui pieni vahkinko. Roiskautin epähuomiossa terästä mustetta paperille, ja pyyhkiminen ei todellakaan auta asiaa. Samalla pääsi pari julkaisukelvotonta sanaa. Toki harmitti, koska luonnostelu ja tussaukseen käytetty aika meni hukkaan.

Olisihan tämän voinut siistiä valkoisella korjauslakalla, mutta korjauslakan  päälle värittäminen puuväreillä ei onnistu.

Kalligrafiaterä, ainakin tuo pieni jota käytän, menee hyvin nopeasti "tukkoon" parin terällisen jälkeen. Tai kastamisen, miten sen nyt haluaa ilmaista. Muste kuivuu pikku hiljaa tussauksen aikana terään, ja joka mustekastokerran (mikä sana) jälkeen kerros paksunee, joten ainakin tämä terä menee lukkoon. Varmaan siksi, että tuohon terän "halkioon" kertyy typerä kerros, joka jumittaa koko homman. Sieltä ei tule mustetta paperille tasaisesti, vain epämääräisiä roiskeita. Ja siitä tulee vain sotkua.

Kuva kehnon selityksen tueksi, tadaa.

Ei siinä sitten muuta, kuin uusi paperi kehiin. Vanhan työn ääriviivat sai kopioitua uudelle paperille ikkunaa valopöytänä käyttäen. En omista minkäänlaista valopöytää, joten ikkuna on näppärä valopöydän korvikkeena, - jos ulkona ei ole pimeää silloin. Paitsi näin talvipakkasilla ikkuna on hirvittävän kylmä, joten ääriviivojen kopioiminen vanhasta työstä ei ole kivaa. Sen vain haluaa saada mahdollisimma nopeasti tehtyä. XD

Onnistuihan se loppujen lopuksi.

Nyt puuttuu enää väritys. Nyhrään varmaan osan siitä ensi yönä, koska unta en kuitenkaan vinksahtaneen unirytmini takia saa järkevään aikaan. :'D

Mutta nyt kiitos lukijoille. (: Ja te mahdolliset uudet lukijat, jotka eksyitte tänne, liittykää toki vakiolukijoiksi, teitä olisi mukava saada lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti