2013/01/04

Tuleva nikonisti (?)


Mmro.

Himskatin addiktoiva biisi. (Miten miusta tuntuu, että soittolistat sen kun synkkenevät...)

Kylläpä joululoma meni nopeasti. >.< Olisin lomaillut mieluusti pidempäänkin.
Miulla siis alkoi koulu keskiviikkona kurjasti matematiikan tunnilla. Yläasteen matikka on jostain syvältä, inhoan sitä. Muutenkin tämä puolikas kouluviikko on ollut vähän kurjanpuoleinen, enkä oikein tiedä miksi. Ehkä osasyynä voi olla motivaatiopula. Tällä hetkellä tuntuu, että koulu kiinnostaa luokkaa 0,01%. Sekin pieni kiinnostus on aika ainekohtaista, joten jotkut aineet haluaisi skipata saman tien. Esimerkiksi matematiikka ja ruotsi sekä liian moni muu. Tunneilla tulee oltua ja läksyt tehtyä vain sen takia, että en saa negatiivisia merkintöjä Wilmaan.
Olisinpa mie jo ysillä, niin pääsisi tämän kevään jälkeen pois peruskoulusta ! Tämä täällä nyhjäämien alkaa tympimään. -___-'
Mutta sitten edessä olisi uusi onglema, - en tiedä vielä varmaksi, että mitä teen peruskoulun jälkeen. Lukio on ehdoton ei. En jaksa kolmea vuotta selvästi lukuainepainoitteista opiskelua, jossa vaatimustaso on huomattavasti korkeampi mitä yläasteella. Olen melko varma siitä, että koko homma jäisi kesken, joten parempi miettiä jotain muuta. Ammattikouluun siis todennäköisesti pitää lähteä. Yksi linja on tässä vaiheessa ylitse muiden, jota kiinnostaisi lähteä opiskelemaan, mutta opon mukaan sieltä valmistuu vain työttömäksi. Asdfghjkl miksi tämä menee aina näin, että innostun jostain ja sitten kylmä totuus paljastuu. :c

Sitten takaisin tähän tämänhetkiseen tilanteeseen.
Tällä viikolla alkaneen kolmannen jakson lukujärjestys on aika laid-back. Viikkotunteja on vain 24 (!). Miulla on ollut noin kevyt lukujärjestys viimeksi ala-asteella kolmannella luokalla ollessa, ja nyt olen kasilla. Joten jee. Yksi kolmen tunnin päivä, kaksi neljän tunnin päivä sekä kuuden ja seitsemän tunnin päivät. Kaksikymmentä neljä tuntia. Yhtenä päivänä koulu loppuu yhdeltätoista, toisena päivänä se alkaa vasta puoli kahdentoista maissa. Rentoa, ainakin jos miutla kysytään.
Tässä lukujärjestyksessä on vain yksi haitta: kolmannessa jaksossa tuntimäärä on jotain hirveää. Asiaa ei myöskään paranna se, että silloin on kamala kevään koeryysis tulossa.
Ei tule menemään silloin hyvin, jos koulumotivaationi on tällä tasolla, oh my.
Mitäs muuta. Hmm no tuli tässä taas vaihteeksi yhden tyypin takia miettittyä, että miten näitä aivonsa hukanneita pölvästejä tupsahtaa aina eteen. :c

Että näin. Vähän tältä osin kehno alku vuodelle, mutta kyllä se tästä. Parasta olla stressaamatta ja keskittyä johonkin muuhun. (:

Kuten vaikkapa järestelmäkameran käytön opetteluun ! : DD

Katsokaa ja ihastelkaa näkemäänne.

Kyseessähän on Nikon 1 V1, peilitön minijärkkäri 1 Nikkor VR 10-30 mm f/3.5-5.6 -objektiivilla.
Mie olen jo kauan haaveillut jostain hienosta ja ikiomasta kamerasta, ja nyt se tuli sitten tilattua !
Olisin varmaan jahkaillut vielä pari kuukautta kameran ostamisen kanssa, ja yleensäkin sen kanssa, että minkä kameran ostan, ellei miulla olisi ollut tuuria.
Alunperin suunnitelmissa oli ostaa Canonin pokkarikamera. Canonin kamerat ovat aina olleet jotenkin enemmän "miun juttu", todennäköisesti se johtuu siitä, että niistä on paaaaljon enemmän kokemusta. Nikonin härveleihin en ole ikinä edes päässyt koskemaan.
Pokkarin ostamista suunnittelin siksi, että miusta en ollut vielä "valmis" järjestelmäkameraan. Toisin sanoen mie olen täysi uuno järkkäreiden kanssa, ehe ehe. Niissä on niin paljon säätöjä ja mahdollisuuksia kuvaamisen suhteen verrattuna peruspokkareihin, että miun kaltaisen amatöörin pää menee pyörälle pelkästä ajatuksestakin. 8/ Siispä pokkarin hommaaminen tuntui kaikista helpoimmalta vaihtoehdolta, - myös rahatilannetta ajatellen.
Sitten törmäsin ihanaan tarjoukseen Nikon 1 V1 -kamerasta ja niin, se tuli sitten ostettua ! Muistan joskus syksyllä nähneeni mainoksia tuosta kamerasta, ja olin silloin fiiliksellä "oi onpa hienon oloinen kamera, mutta miulla ei tule olemaan koskaan varaa tuohon".
Kameratarjous oli ihan mieletön, maksoin kamerasta ja objektiivista kaiken kaikkiaan 330 euroa. Normaalihintaisena sama paketti maksaa noin 800 euroa. Aika maukas säästö, vaikka sinne menikin kolmen kuun palkka. Hupsista. :'D
Normaalihintaisena en varmalla olisi ikinä ostanut koko systeemiä.
Toki vielä lisähintaa paketille teki kameralaukku ja muistikortti. Ne tosin ovat ihan pakollisia varusteita, koska ilman muistikorttia ei napata yhtään kuvaa eikä ilman kameralaukkua mennä kameran kanssa minnekkään.
Odotan tuon paketin saapumista todella innolla, koska kamera vaikuttaa kaikin puolin mahtavalta. ♥ Taidan olla kohta ex-canonisti ja lämmennyt järkkäreille vähän enemmän.
Vaikka tuo ei ihan tavallinen järjestelmäsysteemi olekaan, se on Nikon 1.

Kiitos lukijoille sekä hyvää perjantai-illan jatkoa. (:

2 kommenttia:

 1. Hohoo! Nyt sä siis sen ostit!:D:D Jeej! Sit ku saat sen ni kuvia, kuvia ((;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Toivottavasti tuo tulee heti alkuviikosta. ♥
   Aivan varmasti kuvaan mahdollisimman paljon, koska eihän tuon käyttämistä muuten opi! : DD

   Poista