2013/08/20

Sunlight


Luonnos siirretty puhtaalle paperille ja tussaus on alkutekijöissään. Lyijykynäjäljet näkyvät kuvassa huonosti, pahoittelen kuvan huonoa laatua!

Reilu viikko sitten eräänä unettomana perjantai-iltana (tai no, oli se jo yötä) iski hassu inspiraatiopuuska aivan yllättäen. Koska kello oli paljon, en aloittanut luonnostelua tarkemmin, vaan kiskaisin lähimmästä vihosta sivun irti ja tyydyin kuvailemaan ideaa pelkästään verbaalisesti. Teen usein niin, koska inspiraatio iskee joskus hassuun aikaan, jolloin ei todellakaan voi aloittaa perusteellista luonnostelua. Tuppaan myös unohtelemaan asioita herkästi, ja sekös harmittaa, kun joku kiva idea unohtuu.
Varsinaista luonnosta miettiessä en loppujen lopuksi miettinyt tarkemmin alkuperäistä suunnitelmaa. Piirsin mitä mieleen sillä hetkellä tupsahti.
Tähän projektiin ei tullut panostettua hirveästi. Kyseessä oli enemmänkin sellainen välipalatyö, jota on kiva näprätä eteenpäin sen kummemin lopputulosta miettimättä.


Tussaus valmis. Toteutettu hyvin perinteiseisesti tavallisella tussilla. Alunperin piti tehdä linetys kalligrafiakynällä, mutta se ei jotenkin luonnistunut yhtään, joten lopetin ennen kuin olisin vain sotkenut koko työn.


Tausta väritetty Promarkereilla kahta sävyä käyttäen. Ylempänä taustassa sävy black ja alempana ice grey 2. Tykkään hirveästi noista tusseista, vaikka omistan niitä vain muutaman enkä oikein hallitse niitä. :'D Täysin tasaisen pinnan saaminen on vaikeaa isommilla alueilla, koska tussi ehtii kuivahtaa jostain kohtaa. Pitäisi olla erittäin vikkelä värittämisen kanssa selvitäkseen ilman pinnan raidoittumista. Ja mie inohoan niitä raitoja. :'D


Ai mikä keskittymiskyky? Alustan virkaa toimittaneen mainoksen tuhriminen on pakollista keskittymisen herpaantuessa hehe.


Konimus sai varjon alleen sekä elukan varjostaminen lyijykynnillä aloitettu. Varjostan mieluummin lyijykynillä kuin Promarkereilla, koska lyijykynillä varjostuksen muokkaaminen on helpompaa. Lyikkärijäljen voi aina pyyhkiä virheen huomatessaan, mutta tussia ei.

Valmis työ näyttää tälle:

deviantARTissa.
Työvälineinä Derwentin Graphic-lyijykynät (käytettyjen kynien kovuusaste 6B - 3H), lyijytäytekynä, 0.1 outliner-tussi, Promarkerit. Käytettyjen tussien sävyt mainitsinkin jo aiemmin, joten en toista itseäni enempää. Piirros on tehty A4-kokoiselle 80g kopiopaperille.Vierastin jonkin aikaa sitten Rammsteinin musiikkia ehkä bändin imagon, ehkä biisien sanoitusten sisällön (en itse osaa saksaa kuin pari hassua sanaa, mutta käännöksiä englanniksi ja suoraan suomeksikin löytyy kun vähän etsii), mutta sain päähäni sivistää itseäni tälläkin saralla ja perehtyä heidän musiikkiin enemmän kuuntelemalla pari levyä. Kaikista koomisinta oli huomata, että tykkäsin fghjkl. XD

Kiitos kaunis lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti