2013/09/14

Taidenörtteilyä

Ok anteeksi tyhmä otsikko, joka liittyy siihen, mitä nyhräsin iltayön. Mutq taidehistoria on kiinnostavaa! >)


Viikko on mennyt nopeasti pääosin hyvissä fiiliksissä.
Koulussa oli kokeeton viikko, ellei ruotsin verbikoetta lasketa. Niitä on ihan joka välissä, joka on pirun ärsyttävää. Nyt ysillä miekin olen valitettavasti oppinut vihaamaan pakkoruotsia. :'c

Jouduin torstaina hölkyttelemään mailin juoksutestin viimeistä kertaa peruskoulussa. En odottanut tulokselta mitään kehnon kuntoni takia ja ajattelin tulevani maaliin viimeisenä, mutta kappas, ei se niin mennytkään! Jaksoin juosta lähes koko matkan sekä oisin voinut juosta vielä kierroksen enemmänkin. En ollut myöskään viimeinen, ja ajaksi tuli 8.19.
Ei se mikään huippuaika yleisesti ottaen ole, mutta olen kovin tyytyväinen, sillä en harrasta mitään urheilua säännöllisesti ja olen ollut aina se kömpelöin laiska ameeba liikuntatunnilla. :__D
Eilen oli kans joku koko päivän mittainen ryhmäytyspäivä, mutta loppujen lopuksi löysin itseni Nooran ja Piitun kanssa keinumasta (oli kivaa, oon keinunut joskus kersana viimeksi) kerrostalon pihalta keskustellen syvällisiä. Luokamme on todella jakautunut ihmisryhmä, enkä millään jaksa uskoa, että saisimme edes jonkinlaisen yhteishengen pystyyn ennen jokaisen lähtemistä omille teilleen päättötokari kourassa.

Tein viime sunnuntaina vihdoin viimein päätöksen videoiden editoimisen puolelta. Liian pitkään kestäneen jahkailun tuloksena päätin lopettaa editoimisen kokonaan.
En voi tälle asumaan jääneelle inspiraatiopulalle mitään. Ja ilman ideoita editoimisesta ei tule mitään. Harrastus ei myöskään tuota iloa enää, vaan tuntuu lähinnä pakkopullalta. Ja mikään luova projekti ei edisty moisen fiiliksen kanssa, ainakaan kunnollisen lopputuloksen kanssa. Harrastuksen pitää olla kivaa.
Muiden tuottaman materiaalin editoiminen tuntuu myös vaikealta, sillä haluaisin pystyä seisomaan videoideni takana enemmän. Omaa materiaalia en kuitenkaan omista, enkä edes osaa kuvata (vielä) kovin laadukasta liikkuvaa kuvaa.
En myöskään pysty editoimaan vain sen takia, että yrittäisin kasvattaa kanavan etusivulla keikkuvaa tilaajalukemaa, sillä kuuluisuuden tavoitteleminen "näissä piireissä" ei ole yhtään miun tyylistä.
Itselleen ja muille "editoin sitten kun miulla on aikaa" -valheen toisteleminen ei ole reilua ketään kohtaan, sillä olen jo hyvin pitkään harkinnut lopettamista.
Halusin tehdä videon "jäähyväisiksi", ja animashilla mentiin.

Lähes valmiina projektina.
Kuitenkin haikealtahan tämä lopettaminen tuntuu. Editointiharrastus oli todella kiva oman aikaansa ja tutustuin siinä ohimennen muutamaan hienoon ihmiseen. :3
Mutta, kaikki on kivaa aikansa. Editoiminen ei vain tunnu omalta jutulta enää.
Not my cup of tea - anymore.

Yllä mainittu projekti valmiina animashina:


Sama video YouTuben puolella.

Tänään miltei puolet päivästä meni keskustassa pyöriessä.
Sää oli mitä mainioin. Ei uskoisi, että on syyskuun puoliväli, kun ulkona on kaksikymmentä astetta lämmintä ja aurinko paistaa. Mie tulin käyneeksi tänään keskiaikamarkkinoilla, eksyttyä Ween Maan Wiljaa -tapahtumaan ja tuhlanneeksi rahaa taidetarvikkeisiin.


Ta-dah, Winsor&Newton Cotman The Studio Set 24 -vesivärit 37,50€, Daler Rowney Designer's Gouache valkoinen guassiväri 5,50€, Daler Rowney Draw A3 piirustuslehtiö 160g 16,60€.

Valkoinen muoviloota...

...joka näyttää avattuna tältä!

Olen tosi tyytyväinen ostoksiini, vaikka sinne menikin melkein kuusikymmentä euroa rahaa. Uusista vesiväreistä on tullut haaveiltua kuitenkin niin kauan, että voi karva sentään. Valkoinen guassiväri (vesivärin tapaista tuubissa olevaa peittävämpää väriä, jossa on paljon pigmenttiä) toimii akvarellitöissä loistavasti pienten valokohtien lisäämiseen. Kunnon piirrsutuspaperi taas on vallan prå verrattuna ohueen kopiopaperinlärpäkkeeseen.
Mutta minkäs teet, olen pihi, joten rahan törsääminen on aina vaikeaa. :'D

Dundun, jos olen ahkera, saan tämän keskeneräisen projektin valmiiksi alkuviikon paikkeilla.


Nyt kiitän lukijoita! (:

2 kommenttia:

 1. Hienolta toi tuleva työ vaikuttaa! :) Harmi toi videoeditoiminen, oisi ollut kiva jos jotain juttua olisi tullut kun tuo mun väkerrys ei näy kellekkään. :D Mutta sun päätös se on ja kyllä ymmärrän (: Hieno värit ostit!
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän. ^^
   Kiitos myös ymmärryksestä. Näin tuntuu olevan itselle parempi, kun ei tuo editointi enää vaan millään suju. :c

   Poista