2013/10/26

Yksi reffi tehty, kolme jäljellä

deviantARTissa.
Kesällä 2012 luotu islanninhevosori Viima sai uuden reference sheetin. Mitälie viitearkkia termi tarkalleen englannista suomennettuna tarkoittaneekaan, mutta itse tykkään puhua pelkistä reffeistä.
Tässä reffissä päivitystä hahmon ulkonäköön tuli sen verran, että x-symboli lähti lavalta pois. Se ei jotenkin enää käynyt siihen. Kaiken lisäksi symboli ei olisi edes näkynyt tässä kuvakulmassa ollenkaan, joten nappasin kuvion pysyvästi pois hevosherran designistä.
Tästä reffimallista lähti pois myös erillinen ohjeistus silmien piirtämiseen eri tyyleissä, mikä vanhassa oli. En kokenut sitä enää tarpeelliseksi. Jokainen tehköön miun hahmoja terävällä kynällä tökkiessään sellaiset silmät mikä parhaalle tuntuu. Kunhan väri on oikea!
Viiman tapauksessa silmien piirtämistä ei tarvitse pohtia, sillä pörröinen harja peittää ne. Aina.

Olipas muuten hassua tehdä digitaalista piirrosta lineartin kanssa! Ilman linejä piirtäminen on kivempaa, mutta on mukavaa käyttää eri tyylejä ihan vaihtelun vuoksi, ettei jämähdä vain yhteen tekniikkaan.

Työvälineinä tämän kanssa käytin Wacom Bamboo Pen A6 Wide -piirtopöytää, Paint Tool SAIta, FireAlpacaa ja Gimpiä.


Blárin reffiluonnos odottaa tuossa pöydällä hyvää hetkeä, että piirtäisin sen loppuun. Takajalat pitäisi vielä piirtää ennen piirtopöydän esiin kaivamista~

Kiitos lukijoille~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti