2013/12/23

Ei aina voi onnistua

Pakollinen riemuintoilu tähän alkuun: jee, joululoma!

Jokaiselle lienee tuttuja ne tilanteet, jolloin kaikki menee päin mäntyä tai kuusta. Tai jotain muuta. Pieleen. Fail.

Pari postausta sitten mainitussa sarvipääseinäkoristepiirroksessa (rrrrakastan yhdysssanoja ja suomen kieltä) kaikki tuntui menevän niin kuin ei pitäisi. Kuten silloin jo kerroin, tussaus sujui todella huonosti. Värittäessä kaikki sujui hyvin tähän pisteeseen asti:


Värit asettuivat miusta hyvin ja näyttivät sille, kuten pitikin. Aloin työstämään taustaa, joka meni persuksilleen ensimmäisestä kynänheilautuksesta lähtien. Aluksi kaavailtu värimaailma ja harmaanvihertävä tausta eivät toimineet paperilla ollenkaan. Päätin värittää peuran loppuun ja tehdä taustan digitaalisesti.
Digitaalinen tausta ei näyttänyt nätiltä, mutta se sai kelvata. Tallennusvaiheessa länttäsin pari tasoa vahingossa väärään järestykseen ja toki suljin Gimpin, eikä muokattavan .xcf-tiedoston luominen "varmuuskopioksi" tullut mieleenkään. Siispä koko kuva näytti tallennuksen jälkeen ihan kamalalta.
Järki sanoo, että lopeta nyt, mutta päätin yrittää kyhätä työstä jotain, sillä olisi ollut harmi heittää monien tuntien työ kokonaan hukkaan.


Lopputulos näyttää tuolta. En ole ollenkaan tyytyväinen, mutta olkoon.
Työvälineinä peurassa puuvärit (Faber-Castell Art Grip, muutamat merkittömät kynälootan pohjalla pyörivät), kalligrafiakynä, musta pullomuste ja 0.1 rajaustussi. Digitaalinen korjaus tehty Gimpillä ja Wacomin Bamboo Pen A6 Wide -piirtopöytä. Alkuperäinen työ on tehty Daler Rowneyn Draw 160g -paperille.

Toinen viime aikoina työn alla pyörinyt projekti, joka myös epäonnistui näyttää tälle:

Keinovalo tappoi laadun, oh well. <2
Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, mikäli joku löytää kuvan keskeneräisestä työstä yhtäläisyyksiä tämän hevosen kanssa.
Kyseinen hevonen, Kissakulman tallin Bisse kuoli tässä jokunen aikaa sitten. ;__; Mie toki halusin piirtää jotain hevosen muistolle. Piirros kuitenkin valitettavasti epäonnistui melkein heti, koska realististen kuvien värittämien on hirvittävän vaikeaa.
Pitää harjoitella sitäkin enemmän tulevaisuudessa~

Kiitos lukijoille ja oikein hyvää joulua itse kullekin! (:


2 kommenttia:

  1. Hyvää joulua sinnekin! Hieno tuosta olisi silti tullut, bisse onnistuu aina! Minua kouraisi ainakin kovasti tuo Bissen kuolema, oli se niin hieno hevonen ;__;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järkytyin itsekin, kun luin siitä ensimmäistä kertaa. ;__; Niin kiltti, herkkä ja ihana otus. ♥

      Poista