2013/12/01

Vuoden kohokohta?


Joulu. Tuo vuoden kohokohdaksikin väitetty juhla alkaa olla taas yllättävän lähellä.

En ole niitä ihmisiä, jotka aloittavat jouluhössötyksen marraskuun alkupuolella tai niitä, jotka verhoavat kotinsa punaisiin joulukoristeisiin heti kun vuosi alkaa lähestyä loppuaan, ja maa verhoutuu lumen alle. En myöskään voisi kuvitella soittavani joululauluja kotosalla ja pomppivani jotain epämääräistä tonttutanssia ympäri huushollia tehden itsestäni täyden tontun, sillä pelkästään marketeiden taustamusiikkina toimiva jouluinen pimputus onnistuu aiheuttamaan pienen migreenin. Pysyn omissa soittolistoissani vuodenajasta huolimatta.

Tuo kaveri oli vallan äänekäs tapaus, joten tiedänpähän nyt what does the squirrel say ! XD
En kuitenkaan inhoa joulua. En todellakaan. "Inhota" olisi liian voimakas verbi tähän.
Kuusijuhlassa on paljon hyvääkin. Esimerkiksi joulunalus on kiireisintä aikaa töissä, joka tietää palkkapäivänä hieman suurenpaa summaa tilille. Loma ja kaikenlaiset jouluherkut ovat vallan jees. Jälkimmäisenä mainittu valitettavasti näkyy vaa'alla laukaisten "näytän mursulta" -paniikin sitten vuodenvaihteessa, josta seuraa läjä uudenvuodenlupauksia terveellisemmän ruokavalion puolesta ja miljoonan mässylakon puolesta.
Myös se tietty tunnelma on omalla tavallaan aivan ihana, mikäli sen joulufiiliksen vaan saa päälle. Siinä mie olen varsin huono, viime joulukin meni sen kummemmin fiilistelemättä nyhräten jotain vähemmän tärkeää. Ehkä tänä vuonna onnistuisin vähän aiemmin~
Pitänee mainita myöskin, että jouluvalot ovat myös hurjan nättejä. :3


Mutta yksi asia on joulunalusajassa ylitse muiden ärsyttävyydellään. Se kaupallisuus. Eikö vähempikin riittäisi? Okei, tiedänhän minä, että joulu on lähes kaikkialla suosituin ja kiireisin sesonki, joka tuottaa suuren osan kauppojen loppuvuoden voitoista. Ja mitä enemmän mainostetaan, sitä paremmin todennäköisesti saadaan asiakkaita tuhlaamaan eurojaan kaikenmaailman vimpaimiin, joita ei välttämättä edes osaisi kaivata millään asteella, ellei niistä hössötettäisi joka paikassa.
Näin töiden puolesta saan räplätä joulun ilosanomaa tenaville toivottavien riemunkirjavien lelukuvastojen kanssa ihan tarpeeksi.
Sähköpostilootaparka täyttyy jo marraskuun puolenvälin paikkeilla kaikenlaisista tarjouskirjeistä ja ohjeistuksesta siitä, mitä sinne pukinkonttiin tulee änkeä. Sitä saa olla koko ajan siistimässä, ettei koko homma törähdä tukkoon parissa päivässä. Menet minne vain, törmäät kirkkaanpunaisiin joulumainoksiin ja materialismin tulvaan. Ja joulun takia valtavan stressin kehitteleviin ihmisiin, jotka rynnivät ympäriinsä tuli takamuksen alla "kiireensä" takia ja maksavat itsensä kipeäksi ostellen kaikkea kuusijuhlaa varten.
Eihän se miuta liikuta tai kiinnosta, miten ihmiset joulunsa viettävät, - jokainen tallaa tavallaan, mutta huvittaa on se jäätävä kiire ja stressaaminen vain parin päivän takia.
Tai no, itselleni joulu on vain "pari vapaapäivää". Pienenä kersanahan sitä ilman muuta odotti innolla varmaankin juuri sen materialismin takia voi fghjkl mutta enää ei niinkään nappaa.


Mie itse en tule ostamaan yhtäkään joululahjaa tänä vuonna kellekään. Ei, tässä ei ole kyse siitä etteikö lähipiirin ihmiset olisivat olleet kilttejä, - he ovat olleet ihania koko kuluneen vuoden. Enemmänkin tässä on kyse jonkinlaisesta omasta halusta tehdä päinvastoin valtavirtaaväestöön verrattuna. Eikä ole miulla ensimmäinen kerta, kun haluan tehdä asiat omalla tavallani, heheh. Toisekseen, kuten jo yllä sanoin, itse en joulua pahemmin juhli ja olen enemmän kuin sinut asian kanssa.
En myöskään odota yhtäkään joululahjaa. En tarvitse yhtään mitään konkreettista. Esimerkiksi kavereiden suhteen miulle tärkeintä on, että he ovat miun kavereita tulevaisuudessakin. Ei sitä millään konkreettisella korvata, sehän on itsestäänselvyys.
Ja voi kyllä, tiedän mistä puhun.

Tälläistä mielipidekirjoituksentynkää tällä kertaa. (: Postauksen kuvat on käyty räpsimässä maanantaina.


Piirtämisestä sen verran täytyy mainita, että picture wall -tyylinen kuva peurasta otti ja kusaisi. Tai no, en saanut väritystä toimimaan oman mieleni mukaan, jonka takia työ näyttää tällä hetkellä nätisti sanottuna jäätävälle. Pientä orastavaa vitutuksen anteeksi kielenkäyttöni poikasta havaittavissa, sillä käytin tuohon työhön varmaan rapiat 15h. Näyttää huolestuttavasti siltä, että tuo aika on mennyt hukkaan.
Kyllä, miuta ärsyttää, mutta kiitän lukijoita tässä näin lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti