2014/01/06

Haaste!

Iida haastoi miut, kiitos! Tykkään kovin tälläisten tekemisestä. (:

Säännöt :
Haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttamaan huomioimaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa. Tässä ohjeet:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

11 asiaa miusta:

1. Joudun kaikkialla tavaamaan sukunimeni kirjain kirjaimelta. Silti ihmiset kirjoittavat sen väärin! Mm. meille on tullut joskus postia sukunimellä "Aalto". Muuten hyvä, mutta vain kaksi kirjainta oikein. Sukunimeni on kyllä ihan supisuomalainen, mutta huomattavan harvinainen. Myös yhdysviivalla kirjoitettava etunimeni on joillekin liian vaikea ymmärrettävä. Virallisissa papereissa siitä puuttuu melkein aina puolet, mutta en halua tuttavallisissa tilanteissa miuta kutsuttavan koko nimihirvityksellä. Kaverit tajuavat tämän heti, mutta suurimmalle osalle sen saa vääntää jumalattoman paksusta rautalangasta.
2. Luonteenpiirteeni vastaavat paljon introvertin kuvausta. Miun on joskus vaikea lähteä small talkiin puolirandomejen ihmisten kanssa, varsinkin jos en omaa aiheeseen kristallinkirkasta mielipidettä. Se ei silti tarkoita sitä, ettenkö viihtyisi ihmisten kanssa. En vain tykkää höpöttää koko ajan. :'D
3. Google Mapsin Street Viewillä on ihana "matkailla" ympäriinsä. Pyörin siellä tylsyyden iskiessä ihastelemassa brittimaaseutua.
4. Ravaan aina ympäriinsä ja siirtelen tavaroita puhelimessa puhuessani. En ikinä sen jälkeen muista mihin siirsin tavaran, joten niitä on todella mielenkiintoista etsiä jälkeenpäin. Kamalan raivostuttava tapa!
5. Olen ollut hevosrakas pienestä vaahtosammuttimen kokoisesta kersasta lähtien. Olen kuulemma taaperona kiljunut moneen otteeseen "ÄITI KATO TUOLLON HEPPOJA! *ylitsevuotava innostus*" aina nähdessäni yhdenkin kauramopon. Enkä varmaan pääse kiinnostuksesta hevosiin eroon koskaan, sillä noihin kaviokkaisiin ei kyllästy. :3
6. Inhoan leopardikuosia yli kaiken kaikissa mahdollisissa muodoissa. Yyygghh voi kauhistus. Tästä syystä en omista yhtään vaatetta, jossa olisi kyseistä kuosia.
7. Miulla on luonnostaan strawberry blonde -sävyiset hiukset, mutta inhoan sitä väriä. Ei sovi tähän päähän yhtään. XD Luonnollinen hiusväri on ollut päässä viimeksi joskus viidennen (?) luokan alkuvaiheilla. Sen jälkeen hiukset ovat olleet vaaleanruskeat, mahonginpunaiset, tummanvioletit, kirkkaanvioletit ja monen monta punaisen sävyä tummasta kirkkaaseen. Räikeä punainen on kuitenkin miulle se juttu!
8. Salattuja Elämiä on tosi vaikea katsoa naama peruslukemilla. Niin kömpelö juonellisesti ja näyttelijöiden puolesta miusta, että koko puolituntinen menisi päivän huonona komedia-annoksena.
9. Naksuttelen sormiani joka välissä. Paha tapa, - tiedetään, mutta kun nuo ovat aina jumissa sekä jatkuvasti kipeät. Tätäkin kirjoittaessani olen joutunut monta kertaa jumppaamaan sormia, kun tuntuu että nuo kramppaavat kokonaan.
10. Inhoan Hesburger/McDonald's/Rolls/Burger King -ruokaa. Se on pahaa. D:
11. Ihmiset somen syövereissä eivät aina usko miun olevan suomalainen. Miuta on luultu mm. ruotsalaiseksi, saksalaiseksi ja slovakiksi. On joskus häiritsevää alkaa selittämään ummet ja lammet, että hei, kyllä sitä ihan finski ollaan. (y)

Vastaukset:
1. Oletko enemmän säästeliäs vai tuhlaileva?
- Säästeliäs. Mietin tarkasti mihin rahani käytän, sillä haluan olla tyytyväinen ostokseeni vielä pidempään jälkeenpäin. Yritän myös pohtia tarkkaan, tarvitsenko todella asiaa x juuri tällä hetkellä. Mikäli ostan kyseisen asian, niin vertailen hintoja ja koitan etsiä halvimman vaihtoehdon. Joskus saan kuulla, että mitä järkeä siun on käydä töissä, jos et käytä rahoja mihinkään. En näe vain mitään syytä törsätä kaikkia rahoja kerralla johonkin tarpeettomaan. Ja osaan tuhlata, jos sille päälle satun sekä koen tarvitsevani kipeästi jotain.
2. Teitkö uudenvuodenlupauksen? Jos kyllä, minkä? 
- En tehnyt uudenvuodenlupauksia. Syystä että niiden noudattaminen ei yleensä onnistu paria viikkoa pidempään köhöh. XD
3. Mitä sinusta ei päällepäin uskoisi? 
- Jaa-a. Tähän on vaikea vastata, koska en ole itselleni "ulkopuolinen", joten on hankala lähteä määrittelemään mitään yksittäisiä asioita. Mutta niin, miulla on useampi "minä", esimerkiksi virallinen kouluminä ja vapaa-ajan minä poikkeavat toisistaan melko paljon. Epäilenpä, että pelkästään koulun kautta ohimennen tuntevat eivät uskoisi vaikkapa miun musiikkimaun olevan se, mikä se on. :'D
4. Viimeisin pettymys? 
- Se, että on tammikuu ja sää on noin masentavan harmaa. Haluan lunta ja aurinkoa. ;__;
5. Viimeisin positiivinen yllätys? 
- Pienet positiiviset yllätykset tekevät miun päivän paremmaksi, joten sanon erittäin itsenäisen kissani yllättävän tämänhetkisen halipulan.
6. Juttu johon olet koukussa?
- Musiikki. Elämässä olisi monta kertaa vähemmän sisältöä, mikäli joutuisi lopettamaan musiikin kuuntelun. Voisin sanoa olevani jollain tapaa koukussa myös kahviin, mutta olen päässyt pahimmasta kahvin kittaamisesta yli.
7. Pidätkö kokkailusta? Lempiruokasi/herkkusi sinun tekemänä? 
- Saan aikaan ihan siedettäviä sapuskoja, mutta pääsen harvemmin kotona hellan ääreen. En siksi osaa vastata tähän mitään kovin järkevää. Paitsi että osaan tehdä tosi hyviä (vaikka itse sanonkin) rahkasämpylöitä!
8. Asia, jossa haluaisit parantaa tai kehittyä? 
- Haluaisin tulla ilman muuta paremmaksi piirtäjäksi. Tämän lisäksi olisi hienoa opetella olemaan vähemmän ujo sekä haluaisin kehittää omaa englannin taitoa nimenomaan puhumisen kanssa. Se tuottaa tällä hetkellä vähän liikaa vaikeuksia, pfft.
9. Esine, jolla on paljon tunnearvoa? 
- Kiinnyn joihinkin asioihin vähän turhan herkästi. Varmaankin lähes aina kaulassa killuvalla Kalevala korulla, Runoratsulla, on eniten tunnearvoa ja muistoja. Sain sen kahta päivää vaille tasan kuusi vuotta sitten mummoltani, kun täytin kymmenen.
10. Onko sinulla(kin) taipumus jättää asiat viime tippaan, vai osaatko ennakoida?
- Riippuu tilanteesta. Yritän hoitaa asiat pois alta, sillä vihaan sitä tilannetta, kun huomaan jonkun isomman asian deadlinen olevan huomenna, ja olisi julmetusti tekemistä. Iskee kamala paniikki siinä vaiheessa. XD Haluan yleensä tehdä asiat mahdollisimman hyvin, joten tykkään hioa asiaa hissukseen ilman kiirettä eteenpäin. Joidenkin asioiden, mihin motivaatio ei ole riittänyt, aloittaminen jää liian usein viime tippaan. Rynnin niiden läpi sen kummemmin mitään miettimättä. Silti inhoan niidenkin aiheuttamaa ikävää "pitäisi aloittaa nyt ajoissa" -tunnetta takaraivossa.
11. Jokin kiusallinen tilanne, mihin olet joutunut/et haluaisi joutua?
- Ensimmäisenä mieleen tulee, kun kerran ajoin pyörällä keskelle tietyömaata huomaamatta mitään. En keskittynyt ajamiseen, koska kuuntelin musiikkia melko kovalla. Sain melkoisen paheksuvia katseita osakseni! Ei siinä muuta kun pyörä ympäri ja kiireen vilkkaa naama paloauton värisenä pois paikalta.

Kysymykseni haastetuille:
1. Mitä mieltä olet, pitääkö talvella olla lunta?
2. Vaate, jota et voisi koskaan kuvitella pitäväsi julkisella paikalla?
3. Viimeisin musiikki-ihastuksesi?
4. Omistatko mopokorttia? Jos et, aiotko hommata sellaisen?
5. Jos saisit tavata yhden ihailemasi julkkiksen, ketä menisit tapaamaan ja miksi?
6. Mitä haluaisit joskus tulevaisuudessa tehdä työksesi?
7. Missä maassa asuisit, jos Suomi ei olisi vaihtoehto?
8. Asia, joka saa mielesi piristymään joka kerta?
9. Mitä mieltä olet niistä tv-reality ohjelmista (mm. Avalla olevat sarjat), joissa kaikki on mukamas niin järjettömän täydellistä?
10. Mikä ärsyttää tällä hetkellä eniten?
11. Pidätkö huomion keskipisteenä olemisesta?

Haastetuiksi joutuvat (tai pääsevät) kaikki, jotka jaksoivat lukea tämän loppuun ja kokevat edes hieman, että tälläinen olisi mukava tehdä omaankin blogiin. Tiedän, rikon nyt tietoisesti sääntöä nro 4, mutta pähkäilin haastettavia pidempään, enkä keksinyt ketään. En myöskaan halua haastaa samoja ihmisiä, jotka haastoin maaliskuun haasteessa. Anteeksi. Olen tylsä ja älkää nirhatko. XD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti