2014/01/02

Menneen vuoden muistelua

Mmoi.
Joulusta ja joulun jälkeisestä ajasta ei ole mitään spesiaalia kerrottavaa. Tai saisihan siitä väännettyä halutessaan pitkänkin kirjoituksen, mutta moinen ei olisi oleellista nähnytkään.

En osaa vieläkään kuvata ilotulitteita tai tehdä laadukkaita gifejä. Dfghjk. XD
Koska vuosi 2013 päättyi, on aika kääntää katsetta taaksepäin ja miettiä vähän mennyttä vuotta.
Yleisesti ottaen kulunut vuosi oli tosi hieno! Ilman muuta kurjempia hetkiä vastoinkäymisineen tulee vastaan useampia vuoden aikana, mutta menneeltä vuodelta ei tule mitään suurta mieltä painavaa tai maailmaa mullistanutta mieleen. Se on enemmän kuin hyvä, sillä viime vuosina on tapahtunut vähän turhan paljon kaikenlaista. Mutta takaisin aiheeseen.

Viime kesä oli ehkä paras koskaan, jota tulee varamsti mietittyä monta kertaa vielä tulevaisuudessakin hyvillä mielin. Kesällä tuli kuluneeksi vuosi muutosta. Voin todellakin sanoa kuuluvani tähän kaupunkiin, enkä voisi kuvitella muuttavani jonnekin muualle. Opiskelun kanssa on mennyt hienosti, vaikka välillä resistanssien sun muiden asioiden pänttääminen on ottanut päähän enemmän kuin koskaan.
Sain kuluneena vuonna myös huomata sen, että saan olla osana aivan ihanaa kaveriporukkaa. Oikeastaan peruskoulun loppuminen keväällä harmittaa sen takia, etten nää kavereita välttämättä niin usein enää.

Tein perinteisen Art Summaryn kuluneesta vuodesta, ja se näyttää tälle:

deviantARTissa.
Piirrokset näyttävät vähän kehnoilta tuossa muttatuotanoin. Osa kuvista pikselöityy niin herkästi pienentäessä!

Pääasiassa kehitykseni vuoden aikana on tapahtunut digitaalisen taiteen puolella, vaikkakin sitä tulee tehtyä melko harvoin. Tykkään enemmän perinteisestä menetelmästä, koska on jotenkin luontevampaa piirtää kuvat käsin koskelteltavaan muotoon. Tosin paperilla olevien kuvien virheitä on paljon vaikeampi korjata. Kumi ei toimi juuri koskaan kuten kumoa-nappula. Kuluneena vuonna on tullut tuhottua monta työtä oman mokailun vuoksi. Milloin paperille on lentänyt mustetta väärään paikkaan, joskus taas omat taidot ovat loppuneet värikynien kanssa koheltaessa kesken.
Olen mielestäni myös kehittynyt ihmisten piirtämisen suhteen, vaikka sillä saralla riittää megapaljon harjoiteltavaa.Pitihän piirroksista änkeä yhteenvetovideokin! Työt ovat tuossa tosin puolentoista vuoden ajalta, eli kehityksen huomaa ehkä hieman selvemmin.

Tälle vuodelle olen asettanut itselleni tavoitteeksi opetella rohkeammaksi kuvallisen ilmaisun kanssa. Pitäisi osata heittäytyä inspiraation vietäväksi enemmän, eikä aina pohtia lopputulosta. Ei jokaisen viivan tarvitsisi olla moneen kertaan piirretty ja suunniteltu. Tätä olen saanut kuulla kuviksenopettajaltanikin useampaan kertaan. Sen lisäksi miun pitää lopettaa miettiminen, että mitä muut ajattelevat piiroksesta. Pelkään varsinkin lähteä piirtämään jotain "roisimpaa", sillä kammoksun mahdolisesti tulevaa palautetta.
No, ehkä mie vielä opin menemään enemmän inspisten mukana ajattelematta liikaa. Saman tavoitteen voisi asettaa myös muuhun elämään. Ei hitsi vieköön muiden mielipiteillä ole väliä, joten miksi niitä pitäisi murehtia niin usein ? Ajatuksen tasolla loistava idea, mutta käytännössä paljon vaikeampi toteuttaa. Mutta mie aion opetella tätäkin asiaa tänä vuonna enemmän! (:

Kiitos lukijoille ja hyvää tätä vuotta !

4 kommenttia:

 1. Sun työt on aivan upeita!(: Turhaan pelkäät ihmisten kritiikkejä ku ei sun töistä paljon vikoja löydy (oikeestaan ollenkaan). Voi kuule kuinka paljon mun töitä kritisoidaan. Mutta musta on hyvä, että ihmiset sanoo oman mielipiteensä! Välillä se ärsyttää, mutta se auttaa kehityksessä. Oot kyllä kehittyny paljon!:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   No, kyllähän niistä löytyy. :'D Kaikista piirroksista löytyy vikoja, kun niitä lähtee oikein etsimällä etsimään. Jos ei taitojen kannalta lähde virheitä aina etsimään, parannettavaa voi etsiä ilmaisusta sun muusta. Mutta toisaalta, kaikista töistä löytyy paljon hyviä puolia, joten negatiivisten asioiden etsimällä etsiminen ei ole periaatteessa millään asteella järkevää. Ja jokainen tulkitsee asioita niin eri tavalla, että toisesta idean tuominen paperille näyttää onnistuneelle ja toisesta vain tökerölle. Tarkoitin lähinnä tekstin lopussa sitä "ilmaisullista kehitystä", että uskaltaisin toteuttaa ja julkaista myös ne rajummat ja kummallisemmat inspiraatiot ilman kammoa siitä, että joku ristii miut virallisesti pimahtaneeksi. Kuulostaapa asia tyhmälle kirjoitettuna, mutta ehkä hoksaat mitä ajan takaa. XDD
   Palaute ja rakentava kritiikki ei koskaan ole pahitteeksi, jos siinä muistaa nostaa jotain hyvääkin esiin, eikä lauo asiaa "kaikki on paskaa painu pois täältä" -tyyliin. Rakentavasta palautteesta ainakin mie tulen myös hyvälle mielelle, että joku on vaivautunut katsomaan piirrosta pidempään ja kirjoittamaan jopa muutaman virkkeen kommenttiboksiin. Ja mielipiteen sanominen on muutenkin ilman muuta tärkeää!
   Sie olet kehittynyt viime aikoina tooosi paljon myös! (:

   Poista
 2. Ihan sairaan makeita piirrustuksia mitä tätä blogia selasin ja muutenkin hirmu kiinnostavia juttuja! Sulle olis tällainen haaste :) http://toomanyminutes.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! Tosi mukavaa kuulla, että pidät. (:
   Kiitän myös haasteesta, noihin on kiva vastata. : D Käyn samalla tutustumassa myös siun blogiin, vaikuttaa kiinnostavalle!

   Poista