2014/02/16

Black Goatee

Hoplaa, sainpahan jotain valmiiksi pitkästä aikaa!

Halusin piirtää Robin pitkästä aikaa, koska edellinen digitaalinen räpellys herrasta oli noh... aika katastrofaalinen. Tai sanotaan niin, että olen kehittynyt siitä suurehkon harppauksen verran. Ja Swire on kiva piirrettävä, joten piirrän mielelläni hänestä kuvan jos toisenkin.
Rob Swire on Pendulumin ja Knife Partyn Australiasta kotoisin oleva perustajajäsen, kuten varmaan suurin osa siellä ruudun takana istuvista tietääkin. Hän syksyllä Twitterissä lupaili Pendulumin tekevän comebackin jossain vaiheessa tätä vuotta. Sitä odotellessa, sillä kyseinen bändi on kuulunut omiin ykkösuosikkeihin jo monta vuotta~ *3*


Varsinainen luonnos oli tehty jo joulukuussa. Tussasin sen ja piirsin ääriviivat ikkunaa valopöytänä käyttäen varsinaiselle piirrustuspaperille. Periaatteessa miun ei olisi ollut mikään pakko tussata ensimmäistä luonnosta, mutta pelkkä lyijykynäviiva olisi ollut todella vaikea nähdä jämäkän piirrustuspaperin läpi.
Varjostusten (lyijykynillä tehdessä ei kai voi puhua värittämisestä?) tekeminen tuli aloitettua uudenvuodenaaton paikkeilla. Miusta on kaikista helpointa aloittaa silmistä, varsinkin kun on kyse ihmisistä.


Kylläpäs lyjykynäjälki kiiltää kuvassa rumasti. .___. Lähdin tässä työstämään hiuksia. Koska Robilla on täysin mustat hiukset, päätin vain jättää muutaman vaaleamman kohdan pehkoon sen sijaan, että olisin piirtänyt jokaisen hiuksen erikseen.
Minkähän sortin älynväläys oli lähteä tekemään varjostusta ensin oikealta puolelta. XD Olen tosin huomannut, että itselleni on luontevampaa varjostaa ensin oikea puolikas työstä, vaikka se olisikin varsin huono idea. Näin oikeakätisenä tulen automaattisesti tuhrineeksi piirrustusjäljen siirtyessäni vasemmalle, ja jouduin tämänkin työn kanssa korjailemaan aiemmin tehtyä jälkeä todella monta kertaa. Pehmeä lyijykynäjälki leviää niin herkästi!
Ehkä mie sitten joskus jopa oppisin, että vasemmalta oikealle, eikä toisinpäin...


Ylimääräinen paperi huspoisveks paperiveitsellä. Viimeiset varjostukset tästä eteenpäin tuntuivat asettuvan yllättävän helposti paikalleen, joten piirroksen viimeistelyssä ei kauan nokka ehtinyt tuhista.

deviantARTissa.
Aina nälkäinen skanneri haukkasi laadusta valtavan palasen. Ärsyttää, koska piirros näyttää aika erilaiselle oikeassa elämässä, kuten WIP-kuvissa näkyy. No, tämä taitaa olla kaikkien piirtämistä harrastavien ikuisuusprobleema, että kuvien kelvollinen digitointi on vaikeaa.
Työvälineinä käytin lyijytäytekynän lisäksi Derwentin Graphic Pencils -lyijykyniä, joiden pehmeysaste vaihteli 4H:n ja 6B:n välillä. Piirros on tehty Daler Rowneyn Draw 160g -paperille. Tuo on superhyvää paperia lyijykynätöihin! Kestää monet kumitukset ja kynän painamisen.

Pitää myös mainita, että muotoiltavat pyyhekumit ovat loistavia lyijykynätöiden kanssa! Suosittelen todella lämpimästi, sillä on huomattavasti helpompaa muotoilla pieni kumi sinitarraa etäisesti muistuttavasta massasta, kuin vastaavasti saksia pieniä suikaleita kovasta tavallisesta pyyhekumista tarkkaa työskenetelyä varten. Miekin tein sitä aiemmin, mutta kun piirrustustarvikelootasta löytyi huomattavasti näppärämpi työväline niin miksipä jatkaa vanhaa huonoksi havaittua tapaa.


Tylsyyden iskiessä noista voi myös muovailla jotain, hehehe. Se on kai kissa. :'D

Kiitos lukijoille. 8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti