2014/02/27

Neljä kautta neljä

Tiistai-iltana kuukausia sitten alkanut reffipäivitysprojektin tuli päätökseen. Tai ollakseni rehellinen, kello oli työn valmistuessa turhan paljon ja miun ei todellakaan olisi enää pitänyt nököttää tietokoneen ääressä piirtämässä Wacomin piirtopöytä savuten. No, onneksi on lomaviikko!
Thunderin reference sheet oli järjestyksessään viimeinen. Hahmo itsessään on miun hahmoista se vanhin ja täten myös rakkain, syksyllä vihreäharjaisen hevosherran ensiesiintymisestä tulee neljä vuotta täyteen. Thundrerin ulkoinen habitus on pysynyt koko ajan lähes muuttumattomana. Ainoa muutos alkuun on vihreiden puolisukkien katoaminen jaloista, mutta muuten kaivokaveri ulkonäkö on sama.

WIP-kooste lineartin työstämisestä. Klikkaa kuva suuremmaksi!

Klikkaa tämäkin suuremmaksi! Vasemalla harjan tekeminen on vaiheessa. Oikealla karvat sojottavat jo kuten pitääkin. Myös varjostus on päässyt alkuun.
Ehdin jo rutinoitua reference sheetien tekemiseen, joten sain idean piirrustusprosessin nauhoittamisesta. Kahden ensimmäisen kuvankäsittelyohjelman kanssa nauhoittaminen sujui hyvin, mutta no... Gimp on mikä on. Tiesinhän minä sen etukäteen, mutta olin vain sujuvasti unohtanut sen ajan kuluessa. Syystä että viimeisimmästä digitaalisesta speedpaintista on jo virerähtanyt aikaa. Taisin tehdä sellaisen viimeksi kuudennen luokan keväällä, eli kolme vuotta sitten. Ja silloinkin piirsin Thunderin! : D

Jaoin videon kahteen osaan, sillä miulle oli helpompi renderöidä videot noin kymmenen minuutin pätkissä. Sanokaa, mikäli videoita on nopeutettu liikaa tai liian vähän. Ensimmäinen osa sisältää lineartin tekemisen, värityksen ilman varjostusta sekä harjan ja hännän piirtämisen. + Miun hienokkaan höpinän alussa.Toisessa osassa on varjostusten tekeminen, jossa menee aina mukavasti aikaa. (: Sen lisäksi videolta löytyy taustan tekeminen.Videoiden kuvaamisen jälkeen miulla oli kymmenien gigatonnien edestä kuvattua materiaalia. Tarkkaa tuntimäärää en osaa sanoa, mutta arvaan noin seitsemän tunnin pintaan plus miinus yksi tunti suuntaan tai toiseen.
Valmis työ näyttää tälle:

deviantARTissa.

Onhan se paljon parempi mitä tämä vanha, vai mitä? : D Thunder näyttää kasvaneen pari vuotta, kuten piirtäjänsä sekä hänen tyylinsäkin~

Kiitos lukijoille! ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti