2014/03/28

Kompastumisia

Tosiaan. Edellisessä postauksesa olleesta piirrustusprojektista oli tarkoitus ollut blogata jo aiemmin, mutta viimeisen viikon aikana on ollut kaikenlaista, jolla meikäläinen on saanut pääparkaansa vaivata.
Ja pää on antanut sen samalla tavalla takaisin, sillä jouduin eilen lähtemään kesken koulupäivän kotiin päänsäryn vuoksi. Harvinaista, sillä päänsärky ei ollut perinteistä migreeniä, vaan meni nukkumalla nätisti ohi. Eikä miun toimintakyky ole ollut tänään hukassa, miten se yleensä migreenikohtauksen jälkeen menee. Hyvä niin!
Verbaalinen kikkailu ei ole myöskään ottanut luonnistuakseen. Joskus sanat vain tippuvat näppikselle ajattelematta, mutta nyt tekstiä ei ole syntynyt edes ajattelemalla. Surkeus. Nyt tosin innostus kirjoittamiseen tuntuu palanneen, joten saa nähdä venähtääkö tämä postaus! : D

Tänään kauniista kevätsäästä innostuneena tuli mentyä kaupungille koulun jälkeen. Kotiin ei tehnyt mieli mennä koko iltapäiväksi. Eilen taas vaihteeksi jouduin äiteen kanssa pahalle mielipiteiden törmäyskurssille. Välillä tuntuu, että mie olen se asiallisen rationaalisesti toimiva henkilö tässä huushollissa. Mamma tuppaa polttamaan päreensä liian usein äärettömän herkästi ja heittäytymään teini-ikäisen tasolle. Lopputuloksena on mykkäkoulu, jota on parhaillaan kestänyt viikon verran. Ilman muuta helpommalla pääsisi, jos menisi saman tien selvittämään asian, mutta en halua asettua kynnysmatoksi pienissä riidoissa. On väkisinkin tullut huomattua, että tuppaan asettumaan ihmisten kynnysmatoksi tilanteessa jos toisessa, sillä kammoan riitelemistä. Maailmassa on toki paljon asioita, joita en voi sietää, mutta riitely vie yleensä kaiken pohjat. Olen melkoisen konfliktiherkkä, ja en halua joutua osalliseksi riitoihin tai kuunnella muiden riitoja. Haluan vain juosta niitä tilanteita karkuun.
Eilinen riita ei tietenkään parantanut päänsärkyä. Miulla on paha maku suussa tilanteesta edellen. Ja ärsyttää.


Tietokoneen kanssa on ollut myös enemmän kuin reippaasti kaiken sortin probleemaa. Viime sunnuntaina sain kauhulla seurata sitä, kun läppärini näytti vetävän viimeisiään. Kuulostaa varmaankin naurettavalle, mutta olen kiintynyt tähän kapistukseen sen reilun kolmen vuoden aikana, jonka tämä on miulla ollut. En edes voisi kuvitella hommaavani uutta, jos siis miulla olisi rahaa, sillä tällä vanhalla on paljon tunnearvoa.
Koko homma näytti leviävän, eikä masiina suostunut käynnistymään. Vikasietotilan kautta koneen sai käynnistymään, järjestelmän palautuspisteen kautta menemisen ja pienen ohejelmistokorjailun jälkeen tämä pelittää taas ihan normaalisti. Ehkä vielä nopeamminkin mitä ennen!
Mutta tälläinen pieni info, älkää päivittäkö näytönohjaimen ajureita, - vaikka sitä suositeltaisiinkin tehtäväksi, jos omistatte Asuksen vanhemman mallisen läppärin. Siitä ei seuraa mitään muuta kuin normaalin boottaamisen jälkeen musta näyttö, vaikka koko roskan tekisi tismalleen kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.
Oho, salainen tietokonenörttipuoleni tunkee tekstissä aika selvästi läpi, mutta pitipähän turista tästäkin.

Ylempään kappaleeseen palaten, kaupungilta mukaan tarttui puuttuvia osasia hiusprojektiani varten.
Miulla on nyt pidemmän aikaa (noin nelisen kuukautta) suunnitteilla ollut blondata koko hiuskuontalo ja värjätä päälle vielä räikeämpi punainen pinkillä otsiksella tehostettuna. Suurin osa tukasta tulee olemaan sellainen oikea punainen, joka ei taittaisi pinkkiin, kuten tällä hetkellä. Himskatin CrazyColor, kun tuossa sarjassa ei ole OIKEAA PUNAISTA. Vermillon red on oranssi ja Fire on pinkki. Noita kahta sekoittamalla saisi ihan kivan punaisen, mutta sekoitussuhteet olisi hankala saada joka värjäykseen tismalleen samaksi purnukoiden mielestäni hankalan muodon vuoksi. Siispä vaihdan mieluummin johonkin laadukkaampaan suoravärisarjaan.


Ostin kaupungilta kylmäpuristettua kookosöljyä ja syväpuhdistavan shampoon. Suunnitelmana on haalistaa punainen syväpuhdistavalla mahdollisimman pitkälle, jotta pääsisin vähemmällä vaalentamisella. Koska syväpuhdistava kuivattaa tukkaa, luomukookosöljy on kuulemma hyvä tuote kosteuttamiseen. Kookosöljyn sanotaan olevan myös loistava aine vaalentaessa hiusten suojaamisessa, ettei jämäkkä vetyperoksidiliuos räjäytä karvjoja aivan kamalaan kondikseen. Saa nähdä miten toimii käytännössä!
Pääsiäisenä, kun on aikaa enemmän, voisi aloittaa blondausoperaation. Siitä sitten lähempänä lisää.

Loppuun musiikkia. Japanilaista post-punkia. Addiktoiva kappale. ♥
"Lillies and Remains - This City"


Kiitos lukijoille jo toistamiseen tänään, olette ihania. :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti