2014/03/28

Oranssi auringonnousu

Koulun kuviksen tuntien rajallisuus tuli jälleen vastaan. Miulla on nyt ysillä ollut 2x 45min kuvaamataitoa viikossa, joten voitte arvata, että se ei riitä mihinkään, kun olisi tarkoitus tehdä jotain isompaa. En puhu fyysisesti isommasta työstä. Puhun sellaisesta työstä, johon olen panostanut ja keskittynyt kunnolla. Sellaisia, mitä yleensä teen kotona. Koulussa ajanpuute iskee väkisin vasten paperia jatkuvasti, joten töiden laatu on auttamatta huonompi. Tulee hieman kehno fiilis, että ei voi antaa itsestään sataa prosenttia paperille. Inhoan hutilointia ja puoliteholla menemistä.
Sain tosin luvan jatkaa yhtä työtä kotona.


Tussaus alkuvaiheessa. Luonnostelin yhdellä kuviksentunnilla tyyliteltyä hevosta välittämättä mittasuhteista, - saati eläimen realistisesta olemuksesta. Siitä ei pitänyt tulla mitään isompaa, ehkä vain väritön tussipiirros. Ajatuksena oli lähinnä, että kunahn piirsin hahmotelmaa portfoliokansion täytteeksi, kun sillä hetkellä ei ollut mitään suurempaa projektia kesken.
Luonnoksen valmistuttua olin melko tyytyväinen lopputulokseen, ja halusin jalostaa ideaa vähän pidemmälle. Nappasin A4-kokoa olevan vesiväripaperin ja istahdin luonnoksen kanssa valopöydän ääreen. Kuviksen luokassa on jopa ihka oikea valopöytä, joten ikkunakikkailua ei tarvinnut tällä kertaa harrastaa.


Tussaus valmis. Tätä oli ihana tussata. Sain jäljestä melko siistiä. Jos oikein tarkasti katsoo, siellä on muutama virhe, mutta antaa niiden elävöittää viivaa. (: Tämän jälkeen vein työn taas koululle, ja jatkoin työstämistä hieman eteenpäin siellä.


Vesivärimaalaus aloitettu. Maalasin tunnilla satulan, suitset ja satulahuovan. Kotona jatkoin eteenpäin hevosen harjan, hännän ja muiden kohtien parissa. Miulla oli heti suora visio, että haluan kaviokkaasta sinisen. Tarkemmin sanoen, ultramariinin. Kuvaan halusin tuoda lisää "tehoa" käyttämällä taustassa vastaväriä, joka sinisellä on oranssi. Kuten kaikki nämä muistammekin väriopin tunneilta! (;
Värejä ei siis missään vaiheessa tarvinnut pohtia. Ne vain tulivat ajattelematta, ikään kuin selkärangasta.


Tämän jälkeen en muistanut ottaa enää WIP-kuvia, lukuun ottamatta tätä Instagramiin läntättyä kuvaa.

Valmis työ näyttääpi tältä:

deviantARTissa.
Työvälineinä Winsor & Newton Cotman The Studio -vesivärit sekä koulun vesivärit, jotka ovat todennäköisesti merkiltään Lekolar. Sen lisäksi käytin kalligrafiakynää ja mustaa pullomustetta (Koh-i-Noor). Satulan ja suitsien valon yksityiskohdat on tehty paperiveitsellä raaputtamalla maalattu kerros paperista pois. Satulahuovan ja taustan raidan koristeluun käytin tyylilleni uskollisena glitter-geelikyniä. Paperin merkistä miulla ei ole aavistustakaan. Cansonia se ei ole, sillä pinnan tekstuuri on erilainen. Paksuus vesiväripaperissa on näin lonkalta tunnustellen jotain 200g pintaan.

Pahoittelut postauksen kuvien huonosta laadusta. Opettelin kuvaamaan täysin manuaalilla itselleni perinteisen puolimanuaalin sijaan, joten en vielä osaa säätää valotusaikaa aukon koolle aina parhaaksi mahdolliseksi. Mutta opetellaan! : D

Kiitoksia lukijoille. 8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti