2014/03/06

Ratashammas

Pakottava tarve päästä piirtämään jotain ja yllättävä inspiraatiopuuska.
En sanoisi olevan mitenkään yllättävää, että näiden ainesten pohjalta lähtee syntymään uusi piirrosprojekti.

Kuuntelin yhtenä perjantai-iltana musiikkia, ja eräs väärin kuultu lyriikanpätkä tarrautui korvien väliin takiaisen lailla, ja hetken päästä huomasin kehitelleeni päässäni kuvan aiheesta.
Epäilen, että miun kaltaisilla visuaalisilla kuvien kautta ajattelevilla ihmisillä ei ole lainkaan tavatonta lähteä kuvittelemaan lähes huomaamattaa kuvia erilaisista asioista. Äänimaailmoista melodioineen, sanoista merkityksineen, tekemisestä konkreettisuudessaan... Melkein mistä vain pystyy kiskaisemaan inspiraation poikineen, kun fiilis on sopiva!

Luonnostelusta miulla ei valitettavasti ole yhtään ainoaa kuvaa, mutta tussaamisesta kylläkin.


Luonnos siirrettynä lopulliselle paperille. Suurin osa yksityiskohdista kaipaa tarkentamista lyijykynän kanssa ennen musteen kanssa säheltämistä. Esimerkiksi vaikkapa tuon koiruuden turkki. Näyttää aika keskeneräiselle, vai mitä?
Btw, kyllä. Alustana on Hööksin hevostarvikekuvasto. :'D Jännää, että saan kuvaston, vaikka nimenomaan kyseisestä kaupasta ei-koskaan saapuneita ratsastushousuja tilatessa kieltäydyin kuvastosta. Ihme touhua.


Homma edistyy pikkuhiljaa. Tässä vaiheessa oikean alakulman steampunk-henkiset hammasrattaaat alkavat olla paikoillaan, mutta viivan tyylittely on niissäkin pahasti kesken.


Olisin voinut edes yrittää vähemmän vinon kuvan ottamista. (y)


Valmis! Kuten sanoinkin jo yllä, että työ on tehty vesiväripaperille (Canson Montval 200g). Tussaaminen on tehty kalligrafiakynällä ja pullomusteella (Koh-i-Noor). Sain käyttööni pieniteräisen kalligrafiakynän, joka on piirtämiseen loistavasti soveltuva. Miun pitää vain tottua käsittelemään tuota, sillä terä on paljon herkempi edeltäjäänsä verrattuna.

Tätä työtä on, yllätys yllätys, tarkoitus jatkaa eteenpäin vesiväreillä. Jos innostun, saatan napata järkkärin kaveriksi pöydänkulmalle nauhoittamaan maalausprosessia. En uskalla luvata vielä mitään, mutta katsotaan~

Kiitän lukijoita. 8)

2 kommenttia:

  1. Aika jännä ku itekki oon tällä hetkellä piirtämässä vihasta Dobermannia ! Mutta tää näyttää hienolle!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, onpa jännä sattuma ! XD Mutta kiitoksia~

      Poista