2014/05/29

Kevääntuoja

En ole taninnut täällä Viisiminuuttisen puolella mainita, että sain maaliskuussa uuden puhelimen! Vanha Nokian äkskakkonen alkoi vetää viimeisiään, simahteli kesken päivän ja ulkokuori alkoi rapistumaan. Onneksi kummitätini avustuksella sain uuden puhelimen, mikä on ihan mahtavaa! Miulla ei yksinäni olisi ollut mitään mahdollisuutta laittaa kännykkään useamman kuukauden palkkaa, koska rahalle olisi muutakin käyttöä. Olisin varmaankin siinä tapauksessa kaivanut laatikosta vähintään neljätoista vuotta vanhan, vielä toimivan Nokia 3210:n, mutta niin ei onneksi tarvinnut tehdä. : D

Sopivaa kännykkää etsiessä Samsung tai iPhone eivät tulleet edes kuuloonkaan, vaan harkitsin alusta asti Nokia Lumian ja Sonyn väliltä. Sony tuntui paremmalta vaihtoehdolta ominaisuuksiensa ja käyttöjärjestelmän puolesta. Olen aina suhtautunut älypuhelimiin äärimmäisen skeptisesti, mutta mielipiteeni on muuttunut viimeisten kuukausien aikana, kun älyluuria on oppinut yleensäkin käyttämään. :'D


Siinä se on, Sony Xperia V, johon olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. En vaihtaisi mihinkään! En silti ymmärrä hillitöntä älypuhelinhypetystä, kyllä minä pystyn olemaan monta tuntia ilman kännykän räpeltämistä!
Jos joku tunnistaa taustakuvana olevan levynkannen, saa minulta halauksen. *3* Kyseinen lätty on tullut kuunneltua puhki, ja on se vaan mahtava edelleen! Kuoret ovat eBaystä neljällä eurolla, mikä on aika huima ero Suomen hintoihin. Eikä Sonylle edes taideta myydä täällä juuri minkäänlaisia suojakuoria~

Vaikka kiitinkin kummiani useampaan otteeseen, niin pelkkä sanallinen kiitos ei tuntunut riittävälle. Kyse on kuitenkin sen verran isosta jutusta, joten päätin piirtää jotain kiitokseksi. Vähintä mitä voin tehdä!
Osa WIP-kuvista on saanut söppänän keltaisen sävyn itseensä kirjoituspöydän hehkulampusta, sillä en malttanut odottaa aina päivänvaloa kuvien ottamiseen.


Muistin tässä vaiheessa, että ai niin, ne kuvien ottamiset! Tussaus aloitettu, alkuperäisestä luonnoksesta en hoksannut ottaa kuvaa. Seuraavan piirroksen kanssa sitten~!

Lineart on tässä kuvassa kokonaan valmis. (:
Sain Katrilta aka Seepralta hyvän vinkin, että miun tulisi kiinnittää huomiota koirien ja muidenkin eläinten turkkeihin. Kuten olette varmaankin huomanneet, olen tähän asti värittänyt tai maalannut karvaisten otusten turkit vain tasaisiksi lättäniksi, koska se on nopeampaa ja helppoa, enkä tullut miettineeksi asiaa aiemmin. Siksi rakentava palaute onkin ihan mahtijuttu, sillä olisin varmaan jatkanut lättäturkeilla eteenpäin ties kuinka kauan. Mutta nyt, tuli sopiva piirrustus eteen, joten päätin kokeilla erilaisen turkin tekemistä. 


Turkin edetessä ryhdyin pohtimaan taustaa tarkemmin. Se näytti mielestäni keskeneräiselle, - suoraan sanottuna laiskuuttaan viimeistelemättä jätetylle, noin, joten päätin tehdä asialle jotain.Enää loppusilaukset puuttuvat tässä vaiheessa!

Valmis työ näyttää tälle:

deviantARTissa.
Työvälineinä suurimmaksi osaksi puuvärit, joista suurin osa oli Faber-Castellin Art Grip -kyniä. Loppu merkittömiä epämääräisiä puuvärejä kynälaatikon pohjalta. Lineart on tehty mustalla Rohrer & Klingner Zeichentusche -pullomusteella. Valkoista Koh-i-Noor -pullomustetta on käytetty muutamien valkoisten kohtien tehostamiseen poikkeuksellisesti siveltimen kanssa (kooltaan noin 1). Taustan tekemisessä käytin Promarkereitakin, tussien sävyt ice grey 2 ja black. Piirros on tehty Lidlin A4-kokoiselle piirrustuslehtiöpaperille, paksuudeltaan 100 g/m2. Eli hieman tavallista kopiopaperia paksumpaa. 

Lähdin hakemaan piirrustukseen perinteistä omaleimaista tyyliäni niin käytettyjen välineiden kuin sisällönkin kanssa. Puuväreillä värikkäästi toteutettua eläinhahmoa paperilla, - ei palon miun tyylia ajatellen voisi enemmän kohdalle osua. Paitsi jos kuvan keskipisteenä olisi osittain sateenkaaren väreissä välkehtivä hevoshahmo, niin silloin ehkä, mutta koiria on kiva piirtää. Oikeastaan sain idean koiran piirtämiseen äidiltäni ja loppu piirrokseen tuli kuin itsestään. (:

Nyt pitäisi vain etsiä jostain tarpeeksi suuri kirjekuori, jotta saan piirroksen postiin...

2 kommenttia: