2014/07/13

Suomenhevonen sen olla pitää

Tein muutama viikko sitten pitkän ja yksityiskohtaisen päiväkirjamaisen postauksen Kokkomäen tallin ratsastusleiristä. Siinä kirjoittaessa sain idean, että voisin maalata Viljasta kuvan, koska ratsastin sillä eniten sekä pidin tammasta kovasti.
Näin jälkeenpäin ajateltuna, Viljan selässä oli niin ihanaa istua, ja hoitaessakin tamma oli varsin mukava tapaus. Vilja oli ehkä vielä enemmän minulle sopiva hevonen mitä Hali-Pali -tamma, jolla myös ratsastin leirillä. Ei sillä, että HP:ssä olisi ollut mitään vikaa, mutta Viljan kanssa vain synkkasi paremmin!

Ideasta piirrustuspöydän ääreen. Opin tätä työtä tehdessä uutta vesivärimaalauksen teosta, esimerkiksi sen, kuinka saan tehtyä tekstuureja (mm. karvaa) maalaamalla. Nyt pystyn työstämään jatkossa koiria, kissoja ja muita selvästi karvaisia otuksia myös maalaamalla! ^^

Nauhoitin maalausprosessista speedpaint-videon. Videota on nopeutettu todella roimasti (renderöity kahteen kertaan, jossa jokaisella kerralla on laitettu suurimmat nopeutukset mitä editointiohjelmassa mahdollista).


Katso YouTubessa, mikäli ylläoleva soitin ei toimi.
Videosta puuttuu pätkä lopusta, koska rakkaan Nikonin kamerani akku otti ja hajosi kesken kaiken. Harmittaahan se, mutta V1-mallin kanssa tuntuu olevan monilla akkuongelmia. Pitäisi siis lähteä tutkimaan netin ihmeellistä maailmaa, mistä aidon EN-EL15 -akun löytäisi kohtuuhintaan. Siinä onkin seuraava projekti!

Videon lisäksi haluan esitellä teille muutaman WIP-kuvan:Yilmääräiset reunoista paperiveitsellä pois!


Valmis työ näyttää tältä:

deviantARTissa. Huomatkaa, että sillä on tuntokarvatkin turvassa! : DD
Työvälineinä Winsor & Newton Cotman The Studio -vesivärit. Pieniä yksityiskohtia on tehostettu Daler-Rowneyn valkoisella guassivärillä ja paperiveitsellä. Työ on toteutettu Cansonin Montvall 200g -vesiväripaperille ja on kooltaan suurin piirtein A4. Käytetty tuntimäärä mukaan lukien luonnostelu ja maalaaminen on vähintään kahdeksan tuntia. Varmasti ylikin.
Vesiväreillä toteutetut työt herättävät eniten minussa ylpeyden tunnetta, eikä tämä ole poikkeus. Olen suoraan sanoen todella tyytyväinen työni jälkeen! (:

Pääytipä maalaukseni myös tähän journaliin. Pakko sanoa, tuo oli todella iloinen yllätys minulle!

Kiitos lukijoille!

2 kommenttia: