2014/07/29

Terveiset Kaenuusta!

Viime viikon maanantaina hyppäsin bussiin, jonka päätepysäkkinä oli Kajaani.
En olisi alkukesästä ottanut todesta, jos minulle olisi sanottu, että tulen tekemään reissun pohjoiseen toisen kummitätini luo vielä tämän kesän aikana. Toisin kävi.
Olen syntyijäni kainuulainen, tarkalleen ottaen Suomussalmelta, mutta olen asunut sen jälkeen vähän siellä sun täällä ja päätynyt sitten Keski-Suomeen. Miulla on pohjoisen suunnalla melko paljon sukulaisia, joita en ollut nähnyt kymmeneen vuoteen. Se tuntuu lähes pienelle iäisyydelle. Kainuun seudusta ei ollut juuri minkäänlaisia muistikuvia, koska aika oli pyyhkinyt lähes kaiken mennessään. Maanantaina bussiin noustessa en tiennyt ollenkaan mitä tuleman pitää.


Bussimatka oli kuin nelituntinen sessio saunassa. Bussissa ei ollut minkäänlaista ilmastointia, joten voitte kuvitella miten kuuma siellä oli kuumana hellepäivänä! Palluumatkalla perjantaina oli sama juttu. Melkoisen epämiellyttävää, mutta minkäs sille voi.
Kajaanin linja-autoasemalta matka jatkui sukulaisten kyydillä kohti Suomussalmea. Kuuden tunnin helteisen matkustamisen jälkeen olin todella helpottunut päästessämme perille!Viikosta muovautui oikein mukava. Tekemistä riitti, joten tylsää ei ehtinyt tulla missään vaiheessa.
Reissuun kuului kunnon historiapläjäys Raatteen portin talvisotamuseon muodossa. Historia ei ole koskaan ollut suosikkiaineeni koulussa, mutta museossa käynti oli silti kiintoisaa. Raatteelta ei jatkettu rajalle asti käymään, joku toinen kerta sitten.
Vastapainoksi kulttuuripläjäys tuli torstai-iltana kesäteatteriesityksen muodossa. Pääsin ensimmäistä kertaa käymään kesäteatterissa ftw! : DD Teatteri Retikan esitys oli mielestäni oikein hyvä!

Päivät täyttyivät sukulaisten luona kiertelystä, pitkistä keskusteluista, asioiden muistelusta ja paikallisten nähtävyyksien kiertelystä. Sain Suomussalmea kierrellessä valtavia flashbackeja, vaikka en olisi ikinä uskonut, että muistan paikat niinkin hyvin! Jotkut asiat jäävät uskomattoman hyvin mieleen!


Paikallisia karkkeja, nam. Ainoat ostokset koko reissussa olivat Nappi -pussit tuliaisina kavereille.

Kokonaisuudessaan olen tosi iloinen, että pääsin käymään tuolla! Mukana ollut velipoikakin innostui ja alkoi heti perjantai-iltana suunnittelemaan, että milloin mennään uudestaan.


Ainoastaan minua harmittaa näin jälkeenpäin, etten saanut yhdestäkään porosta kuvaa! Kaikki olivat vetäytyneet metsän suojiin auringolta, joten autoteillä niistä ei näkynyt juuri vilaustakaan. Ja toisena se, että minä ja veli saatiin mojovat kesäflunssat tuliaisina reissusta. Äh, mutta minkäs sille mahtaa.

Kiitos lukijoille! (:

2 kommenttia:

  1. Hassua, et Kainuu on sulle pohjoinen :D Ite kun kainuulaisena tottunut ajattelemaan et Rovaniemen sukulointireissut ja ylitornion mökkireissut on pohjosen reissuja :D

    VastaaPoista
  2. Suhteellista. : D En ole koskaan käynyt pohjoisempana, joten johtunee siitä.

    VastaaPoista