2014/07/04

"The reason for the error could not be determined"

Viivyttelin tämän postauksen kirjoittamista tarkoituksella, jotta saan myös COME&GET IT - SSO MEPin osan editoinnin tähäh mukaan. (:
Alunperin minun ei ollut tarkoitus ottaa osaa tähän projektiin, koska en oikeastaan pidä Krewellan musiikista, vaan kyseinen bändi lähinnä ärsyttää. :'D Hetken pohdittuani päädyin kuitenkin kysymään osaa, ja yksi oli sillä hetkellä vielä tekijää vailla. Myöhemmin Skypessä keskustellessa Katri (Seepra, projektin hostaaja) mainitsi, että oli toivonut minun osallistuvan tuohon projektiin, mikä tuntui tietysti mukavalle ja lisäsi innostusta editoimiseen. Siinä vaiheessa varsinaista inspiraatiota musiikin ympärille ei ollut, mutta päätin keksiä jotain. Olen editoinut elektronista musiikkia, niin dubsteppiä, drum&bassia kuin edm:ääkin, valtavan paljon, joten kahdenkymmenen sekunnin osa ei olisi periaatteessa mitään.

Osa avattuna Sony Vegasissa ennen renderöimistä eli videon tallentamista projektitiedostosta videoformaattiin.
Lopputulos näyttää tältä.Suosittelen lämpimästi napsauttamaan HD-laadun soittimen oikeasta alakulmasta päälle. Renderöin osan uudestaan lisätäkseni vesileiman, mutta se sai videon muuttumaan mielettömäksi pikselipuuroksi.

Valmis MEP näyttää tälle. Minun osani alkaa kohdassa 2:22.Kun MEP-osa oli kesäkuun alun kieppeillä editoitu, sain hillittömän inspiraation uuteen projektiin. Materiaalina toimi sama ala-asteikäisille hevoshulluille tarkoitettu onlinepeli. Mikäs siinä, kun sen editoiminen tuntui luonnistuvan. Jotenkin hullua, miten into riitti editoimiseen koko ajan, vaikka näin jälkeenpäin ajateltuna tein hirveästi ylimääräistä työtä tekniikan asenneongelman vuoksi. Ensimmäisellä materiaalin nauhoittamiskerralla kumpikaan Vegaseista (ei Pro eikä Movie Studio) ei suostunut avaamaan materiaaleja, vaikka vaihdoin niiden formaattiakin editointiohjelmalle ystävällisempään muotoon. Ärsynnyin ohjelmaan niinkin paljon, että lisäsin Instagramiin kuvan virheilmoituksesta. XD
Ongelma ei koskaan selvinnyt, mutta toisella kerralla kuvattu videomateriaali toimi jopa .avi-formaatissa, joka toimii silloin kuin huvittaa. Yleensä Sonyn ohjelmien kanssa .mpg on kaikista paras ja nopein editoidessa.

Editoimassa yhtä pätkää Movie Studiolla. Aikajanalla raidalla 4 on yksi erillinen video ja raidalla 6 toinen. Vihreistä reunuksista tuli läpinäkyvät.
Kun materiaali pyöri aikajanalla moitteetta, halusin vain editoida. Tunteja toisensa perään. Jouduin renderöimään pieniä pätkiä erikseen, sillä vaihdoin välillä Movie Studioon laajempien efektien perässä. NewBlueFx-efektipaketti ei ole koskaan toiminut Vegas Pron kanssa, mutta en koe kahden ohjelman kanssa pelaamista mitenkään vaikeaksi. Editoiminen tuntui tuntui mahtavalle, kunnes Vegas Pro alkoi lätkimään syyttä suotta virheilmoituksia. Opin tuona aikana arvostamaan todella korkealle automaattisesti tallentuneita projektitiedostoja (restored project file), koska ilman niitä kaikki työ olisi valunut bittiavaruuteen.

Kaikesta huolimatta projekti valmistui ilman suurempia hermostumisa.Editointi on tehty Sony Vegas Pro 9.0 ja Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 11.0 -ohjelmilla, joita voin hyvillä mielin suositella kokeilemaan! Aivan mahtavia videon kuin videon tekemiseen, kunhan niitä oppii käyttämään ja ymmärtää vähän englantia. Kokonaisuudessa jouduin tekemään viisi renderöintiä, joista yksi oli koko videon yhdistäminen ja loput eri pätkien erillisiä rendauksia Movie Studiosta Prohon. Viimeinen rendaus HD-videoksi kesti yli kaksi tuntia, joten tavaraa aikajanalla oli paljon!
Videon materiaali on nauhoitettu kokonaan Frapsilla.

Tällä hetkellä tekstiä kirjoittaessani videokonvertteri raksuttaa taustalla muuntaen uuden projektin tiedostoja editointiohjelmalle ystävällisempään muotoon. Palataan asiaan ja kiitän lukijoita. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti