2014/07/20

Want A Sheltie?

Viime viikko meni Varsinais-Suomessa lämpimässä hellesäässä! Olin sukulaisten luona Turussa, josta on muodostunut joka kesän perinne. Miulla oli todella mukavaa, tehtiin kaikkea kivaa ja aika meni hurjan nopeasti.


Käytiin myös Wäinö Aaltosen museossa olleessa taidenäyttelyssä, joka oli oikein mielenkiintoista! Vaikka osa töistä ei suoraan auennutkaan minulle, niin pietarilainen nykytaide oli ehdottomasti näkemisen arvoista! (:

Sain reissussa ollessa myös inspiraation piirrosta varten! Oikeastaan kummitätini perheen shetlanninlammaskoira Selma ja käynti Ikeassa aiheuttivat idean synnyn.
Halusin tehdä ikään kuin vanhan mustavalkoisen mainoksen shelteistä. : D
Aloitin työn tekemisen paperin värjäämisellä. Halusin tehdä paperista vanhan näköisen, joten kahvinkeittimen pannun pohjalla ollut jämäkupillinen tuli tarpeeseen. Kahvi on kiva työväline! Pikakahvilla pystyy maalaamaan kuten vesiväreillä, koska siitä pystyy tekemään huomattavasti vahvempaa, joten väripigmenttiä on enemmän. Sitä tosin ei kukaan pystyisi juomaan. Juomakelpoisella kahvintähteellä ei saa niin vahvaa sävyä paperille, mutta se ei ollut tarkoitukseni. Halusin hieman ruskeaa sävyä vesiväripaperiin tuomaan vanhahtavaa efektiä.


Alustasta huolimatta puolet kahvista päätyi pöydälle. Hups. XD

Kun paperi oli kuivunut vuorokauden, pystyin aloittamaan musteen käytön. Taidetarvikelaatikossa on jo tovin pyörinyt lähes tyhjä pullo Koh-i-Noorin mustetta. Se on jäänyt käyttämättä, kun kalligrafiakynän metalliterään ei jämiä saa ongittua, mutta siveltimen kanssa samaa ongelmaa ei ole.
WIP-kuvia on valitettavan vähän, koska kännykän kameralla ei ollut kannattavaa alkaa koko prosessia kuvaamaan. Kuitenkin, sain kesken prosessin uuden akun järjestelmäkameraan, joten edes muutama vaihekuva löytyy! (:
Joudin muuten pähkäilemään tovin mikä on "soittaa" englanniksi, mutta verbin ruotsinkielinen vastine "ringa" tulee kuin apteekin hyllyltä sen kummemmin miettimättä. Voi jestas sentään! Vaikka olen tarvinnut englantia melko paljon kesäloman aikana (mm. puhunut Skype-puhelua englanniksi, jota jännitin kamalasti), tuntuu kielitaito ruostuneen hieman. Ruotsin kielen kanssa kyseistä ongelmaa ei ole, mitä on erittäin vaikea käsittää. XD

Valmis työ näyttää tälle:

deviantARTissa.
Työvälineinä kahvi ja Koh-i-Noorin musta pullomuste. Työ on toteutettu Cansonin Montvall 200g -vesiväripaperille ja on kooltaan 24 x 32cm, eli hieman tavallista A4-paperia suurempi (Cansonin vesivärilehtiön "oletuskoko"). Käytetty tuntimäärä on varsin vähäinen yksinkertaisen värityksen ansiosta. Sheltin luonnostelu ja tekstien piirtäminen veivät eniten aikaa. Kokonaisuudessaan käytin tähän arviolta 3-4 tuntia.
Kokonaisuuteen olen melko tyytyväinen! Kirjaimet myyvissä iskulauseissa eivät tosin onnistuneet. Käytin niihin todella paljon aikaa, mutta niistä ei tullut aivan niin siistejä mitä lähdin tavoittelemaan. Nuo vinksottavat vähän miten sattuun rosoisine reunoineen, vaikka niin ei todellakaan ollut tarkoitus.

Älkää soittako tuohon numeroon, repäisin sen päästäni. XDD


Kameraani tosiaan löytyi akku. Pisteet Rajalalle loistavasta kesätarjouksesta ja nopeasta toimituksesta!
Olen iloinen, että voin ottaa kameran huomenna mukaan, koska lähden huomenna morjestamaan sukulaisia Kainuuseen. Jännittää, koska viime visiitistä pohjoisessa on todella kauan (...ellei lähemmäs kymmenisen vuotta)! Minulla ei ole aavistustakaan, toimiiko netti kyseisellä pienellä paikkakunnalla. Jos ei, niin tiedätte syyn miksi minua ei netissä näy. Yritän kuvailla reissussa ollessa, jos vaikka poroja saisi kuvaan. :___DD

Kiitän lukijoita. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti