2014/11/02

The Keeper of Light

"Apoptygma Berzerk - Unicorn"

Päädyin pitkästä aikaa digitaalisen taiteen pariin! Olen pääasiassa perinteisten tekniikoiden puolesta liputtava piirtäjä, eikä lyijykynää ja paperia voi korvata millään.
Kuitenkin joskus vaihtelu tekee hyvää. Silloin on ihanaa napata piirtopöytä hyllystä ja alkaa toteuttaa kuvaa pikseleiden muotoon.
Minulla toki oli paperille tehty luonnosveriso kuvasta, sillä digitaalinen luonnostelu ei koskaan onnistu.


Projekti aloitettu, kuvankäsittelyohjelmana Gimp. Päästä on kaikista luontevinta lähteä työstämään kuvaa, oli sitten kuvan keskipiste hevonen, kissa tai ihminen! Värikkäät, vajostamattomat kohdat ovat erillisiä tasoja, jotka odottavat oikean värisiksi muuttamista ja varjostamista. 


Tässä välissä vaidoin kuvankäsittelyohjelmasta toiseen ja ryhdyin tekemään yksisarviselle ihanan violettia harjaa. Kuvankäsittelyohjelmana FireAlpaca, jonka paineentunnistus on Gimpiin verrattuna miljoona kertaa parempi ja miellyttävämpi käyttää.


Harjan sekä hännän työstäminen jatkuu. Minusta kahden, - tai useammankin, kuvankäsittelyohjelman välillä palloilu ei ole vaikeaa. Koen sen helpoksi, sillä en halua yrittää väksin piirtää asiaa x, jonka tiedän onnistuvan paremmin jollakin toisella ohjelmalla.


Takaisin Gimpin pariin. Tein lisää tasoja yksisarvisen kehon osille. Värit helpottavat minua hahmottamaan tasojen rajojoa, mikä taas helpottaa varjostamista. Ikään kuin rakentaisi palapeliä! Meduusa-armeija hyökkää, varokaa! Vaihdoin taas FireAlpacaan ja tein satulan alla olevan huovan tupsut tässä välissä.


Tupsut löysivät tiensä oikeaan paikkaan. Kuvassa ne näyttävät vähän hölmöiltä, koska varjostukset sekä varsinainen huopa puuttu lähes kokonaan.


Nyt näyttää jo paljon paremmalta! Piirtäessä oli pakko pitää koko ajan mielessä tasojen määrä. Mikäli tasoja olisi päässyt kasvamaan kahdenkymmenen paremmalle puolelle, vaarana olisi ollut kuvankäsittelyohjelman kaatuminen. Tässä vaiheessa se alkoi olla jo liian suuri, mikä näkyi ohjelman hidastelusssa. 
Todennäköisesti kannettavani melko pieni RAM-muisti on syypää... Hmm.Kuva kokonaisuudessaan signeerauksia myöten valmiina. En hoksannut ottaa taustan työstämisestä kuvaa, harmi! Taustan kanssa pyrin yksinkertaisuuteen, jotta yksisarvisen yksityiskohdat eivät huku taustaan.

Valmis piirros näyttää tältä:

deviantARTissa.
Työvälineinä Wacom Bamboo Pen A6 Wide -piirtopöytä, FireAlpaca ja Gimp -kuvankäsittelyohjelmat. Luonnosteltu aluksi paperille, luonnos skannattu tietokoneelle ja työstämistä jatkettu digitaalisesti. 
Olen itse tyytyväinen lopputulokseen. 

Piirrokselle tulee käyttöä, sillä yksisarvinen tulee pääsemään Viisiminuuttisen uuteen banneriin. Blogini tulee kohtaamaan pieniä, tai ehkä vähän suurempiakin, ulkoasumuutoksia lähiviikkoina. Niistä myöhemmin lisää~

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti