2015/01/28

Hair

"Massive Attack - Risingsong"

Äidinkielen vihkoon tehdyt luonnokset voivat olla potentiaalisia pohjia kunnolliselle vesivärityölle!

Olin yhtenä keskiviikkona liian aikaisin koululla, koska minun piti käydä selvittämässä kurssivalintojani opinto-ohjaajan kanssa. En tiedä, olenko maininnut, mutta valmistun eri tahdissa keskivertolukiolaiseen verrattuna, joten normaalipohja kurssivalinnoille ei toiminut.
Ensimmäiset tunnit alkavat näin keskiviikkoisin vasta 12:30, joten valintojen selvittämisen jälkeen miulla jäi roimasti luppoaikaa. Käytävällä ei liiemmin tekemistä ole, enkä jaksanut lähteä takaisin kotiin, joten piirtäminen oli parasta ajanvietettä.


Luonnos äikän vihkossa. Näyttää vähän nuhruiselta. :'D


Ääriviivat siirrettynä vesiväripaperille. Kuvassa näkyy huonosti, mutta siellä ne ovat! Tein puhtaaksi piirtämisen melko kovalla 2H -kynällä, joka osoittautui passeliksi valinnaksi. Jälki ei leviä herkästi, on ulkonäöltään hentoa, mutta silti helppoa kumittaa. Vaikkapa 5H voisi kumittamisen osalta olla jo ongelmallista...


Ääriviivat tussattuna. Halusin vähän paksummat ja näyttävämmät linet. Nautin suunnattomasti siveltimellä niiden tekmisestä, ah. :3


Vesivärit kehiin. Laveerasin paperin aluksi kevyesti, sillä "käsitelty" paperi vastaanottaa värin pigmentin paremmin. Hevosen laveerasin sinisellä, sillä sininen pohja komppaa harmaata täydellisesti. Kuvassa maalaus on tosin jo pidemmällä.
Viimeistelyyn kuului huippuvalokohtien teko guassilla, josta ei valitettavasti ole WIP-kuvaa. Paperiveitsi olisi toiminut valokohtien työstämisessä yhtä hyvin, mutta pidän enemmän guassista. Samalla innostuin maalrinteipin jättämistä valkoisista reunuksista, ne toimivat yllättävän hyvin kokonaisuuden kanssa!

Valmis työ näyttää tälle:

deviantARTissa
Työvälineinä Winsor & Newton Cotman The Studio -vesivärit, pieni sivellin musteelle (kooltaan 1 näin näppituntumalta arvioituna), Rohrer & Klingner Zeichentusche -merkkinen musta pullomuste, läjä vesivärisiveltimiä ja Daler-Rowneyn valkoinen guassiväri. Työ on toteutettu Cansonin Montvall 200g -vesiväripaperille ja on kooltaan 24 x 32cm. Kuvan tekoon käytettyä tuntimäärää en osaa arvata tarkalleen, ehkä 3-4½ tuntia? Mutta joka tapauksessa, tämä oli nopea kuva tehdä.

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti