2015/01/03

Vuosi elämästä

Mennyt vuosi 2014 oli minulle muutosten vuosi. Kohtasin elämässäni useampia muutoksia, suurimpana peruskoulun päättyminen ja lukion kovalle penkille siirtyminen. Vanhalta yläasteelta jäin kaipaamaan kolmihenkistä tiivistä ystäväporukkaamme, jonka kanssa hauskanpito asian kuin asian kanassa oli enemmän sääntö kuin poikkeus. Pidän toki lukiostakin, ja meillä on hieno porukka koulussamme, mutta opiskelumotivaation katoaminen teki koulusta kamalaa joulun alla.

Menneenä kesänä sain ensimmäistä kertaa kunnon kesätyöpaikan, jossa vietin mukavat kaksi viikkoa. Se sai minut pohtimaan, että voisin tulevaisuudessa työskennellä kirjastossa enemmänkin, mikäli minulle tarjoutuisi mahdollisuus.
Kesään mahtui myös elämäni paras ratsastusleiri Kokkomäen tallilla. Suomenhevosilla vaeltaminen pitkin metsiä on minun mieleeni, unohtamatta laukkapätkien jälkeistä adrenaliiniryöppyä. Sää leireilyyn ei ollut paras mahdollinen, - kaikkihan muistamme viime kesän kylmän juhannuksen.


Loppuvuoteen, aivan viimeisiin päiviin mahtui myös muutto uuteen osoitteeseen, saman kaupungin sisällä kuitenkin. Kahdeksas muutto tähänastisessa elämässäni, ja toivon todella, että seuraava tulee olemaan vasta sitten kun muutan omilleni.

Löysin menneenä vuotena valtavasti uutta musiikkia kuunneltavaksi, lähinnä metallin monien ja taas monien alagenrejen joukosta. Sabaton ja Pain olivat menneen vuoden suurimmat musiikkirakkauteni. Tiedän, että tulen nauttimaan täysillä molempien bändien tuotannosta vielä pitkään.

Vasemmalla Sabaton, oikealla Pain aka Peter Tägtgren. Kuvat nyysitty törkeästi jostakin päin nettiä. 

Muitakin bändejä on tullut huudatettua oikein olan takaa, sillä Spotifyn mukaan toistin 41 562 minuutin verran musiikkia. Se on noin 29 vuorokautta, enkä todellakaan kuuntele kaikkea musiikkiani Spotifyn suoratoistona.

Mainittakoon myös se, että luovuin ala-asteelta lähtein minulla olleesta kirkkaanpunaisesta hiusväristä. Hiuspehkoni väri on tällä hetkellä jotain oranssinsävyistä. Totta puhuakseni, en pidä väristä lainkaan, sillä se on liian pliisu ja mitäänsanomaton minulle. Uskokaa tai älkää, punainen hiusväri oli yllättävän suuri osa identiteettiäni. Olenkin harkinnut punaisen värjäämistä takaisin ties kuinka monta kertaa, mutta ajattelin ainakin toistaiseksi mennä oranssinharmaantylsäjotain, sillä juurikasvu ei näytä tässä pahalta.


Vuosi 2014 oli yleisesti ottaen hyvä vuosi, vaikka vuoteen mahtui valtavasti vastoinkäymisiä, eikä vuosi ollut ihan 2013 veroinen.

Minulla on muutamia tavoitteita ja abstrakteja toiveita tulevalle vuodelle.
Mm. Haluan hoitaa kouluni kunnolla. Saada huoneeni kerrankin suunnitelmieni mukaiseksi viihtyisäksi paikaksi. Piirtää paljon ja kehittyä siinä. Oppia toimimaan uudella työskentelyalueellani yhtä luontevasti kuin vanhalla alueella. Kuunnella valtavasti musiikkia sekä löytää uusia bändejä. Pelata pleikkaria. Tavata uusia ihmisiä, joiden kanssa voi luoda kestäviä ystävyyssuhteita. Tuntea onnistumisen iloa. Löytää kesätyöpaikka. Löytää rohkeutta puhua vieraita kieliä. Päästä ujoudestani taas hieman eroon. Kasvaa ihmisenä. Käydä muutamalla keikalla.

Ja mikä tärkeintä; nauttia vuodesta 2015. 

Tein menneen vuoden art summaryn (Taideyhteenveto? Miten tämä kääntyy suomeksi?) poikkeuksellisesti videon muotoon, olkaapa hyvät.Ihanaa tätä vuotta kaikille! :3

4 kommenttia:

 1. Oi Sabaton on munkin yks tän vuoden musikaalisista rakkauslöydöistä. En aiemmin ollut koskaan sen kummemmin rekisteröinyt kyseistä bändiä aivoihini, sit eksyin kuuntelemaan pari biisiä, tunnistin ne ja se oli menoa sit! :D Mut hei muutes, mulla ois sulle yks kymysys. Oiskohan sulla kiinnostusta kyhäillä mulle jonkunmoista banneria? Mitään sen kummempia toiveita mulla ei ole, jos jotenkuten sopis ulkoasun väreihin ja kaikki blogin kuvat ois käytössä. Itellä kun pää lyö ihan tyhjää :D Oisin tosi kiitollinen, mitään kiirettä toki ei ole jos päädyt siihen et haluaisit jotain kursia kokoon! :)
  fiiaelina.blogspot.fi ..ja tossa vielä linkki :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kuulla! Itse päädyin kuuntelemaan joskus keväällä/alkukesällä heidän musiikkiaan ensimmäistä kertaa, tykästyin ja tässä sitä ollaan. Plus Heroes on ihan mieletön levy! :3
   Voisin kokeilla bannerihommaa, jos siulla ei ole sen suhteen hirmuinen kiire. : D Mikä pitäisi olla bannerin leveys pikseleinä? Entä korkeus? (:

   Poista
 2. Nonin minä täällä taas! Mitään kiirettä mulla ei tosiaan ole, teet kun jaksat ja ehdit ja huvittaa :D Mun on paha tarkkoja mittoja antaa, kun "kunnon" banneria en tuossa blogissa oo vielä käyttänyt mut korkeus 350-450px ja leveys 1000-1200px lienee lähellä sopivaa - ja jos ei oo niin sit mun vaan pitää vähän säätää koodien kanssa :D + tietty jos säätämiseltä haluaa välttyä niin reunoista "haihtuva" bannerihan on helppo istuttaa melkeen minkä levysenä tahansa. + friia-97(at)hotmail.com ois säpö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei kun tutkailin niin se 1100px vois olla hyvin lähellä oikeeta leveyttä!

   Poista