2015/02/14

Kauneus edessämme katoaa

"Moonsorrow - Jumalten Kaupunki/Tuhatvuotinen Perintö"

Lisää kuvaamataidon ensimmäisen pakollisen lukiokurssin antia, olkaapa hyvät!

Vahva painotus kokonaisuudessaan tunneilla oli lyijykynän käsittelyssä sekä ihmisen anatomiassa. Tehtävänä oli piirtää kaksi kättä, avoin ja suljettu silmä, korva sekä jalka. Viisi kautta kuusi töistä tuli täysin valmiiksi. Kuudennen - eli tuon jalan, jonka löydätte alempaa - palautin keskeneräisenä. Poltin pinnani sen kanssa, enkä lähtenyt väkisin naama nutturalla tekemään sitä valmiiksi.Huomasin, että kykenen sittenkin piirtämään käsiä! Olen aina inhonnut niiden piirtämistä, koska sormet ovat vinksottaneet väärään suuntaan kuin sijoitlaan menneinä joka kerran, kun olen rohjennut piirtää käsiä. Nämä onnistuivat siihen nähden paremmin. Ensimmäisen yksityiskohtia pohdin enemmän, koska mallina toimi oma käsi, joten yksityiskohtien näperteleminen oli luontevampaa. Toisen kanssa vahvan valon ja varjon esiin tuominen oli päätavoitteena. Suuri kontrastiero toimii tässä, vaikka yksityiskohtia on edelliseen verrattuna vähemmän. En tehnyt kaikkia sormiakaan paikoilleen, mutta kuvakulman takia se ei ollut mielestäni välttämätöntä.


Avoin silmä oli koko lyijykynätyösarjasta kaikista miellyttävin piirtää! Silmä on kuitenkin aika perusjuttu, joten sitä on tullut harjoiteltua. Avonaisen silmän mallissa ei ollut lainkaan silmäripsiä, joten en alkanut sooloilemaan niitä mukaan. (sooloilin kurssilla muuten melkoisesti ja tein eri tavalla mitä ohjeistettiin, heh) Värikalvon symmetrinen ympyrä on hieman puutteellinen. Harppi olisi ollut tarpeen!
Suljettu silmä oli mielestäni huomattavasti vaikeampi piirtää.


Korvassa piirtotekniikka oli erilainen. Kynän piti olla tehtävänantoa noudattaen lappeellaan koko ajan. Varjostuksiin tuli erilainen tekstuuri, josta en itse juuri pidä. Makuasioita.


Tämän jalan kanssa pinnani kärvähti karrelle, mikä on syynä, ettei se koskaan valmistunutkaan. Mutta woot woot, oli muuten ensimmäinen kerta, kun yritin piirtää paljasta jalkaa!

Työvälineinä toimi Faber-Castell Graphite -lyijykynät (6B-5H). Paperista en osaa sanoa juuri mitään. Hyvää, lähes tekstuuritonta ja kopiopaperia napakampaa piirrustuspaperia jokatapauksessa.

DeviantARTiin tein näistä yhtenäisen kollaasin, jonka näkee tästä linkistä.

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti