2015/02/06

Kiirettä koulun kuvisprojektien kanssa

"Cradle Of Filth - Temptation"

Kävin viime viikon perjantaina keskustassa hommaamassa kaikkea tarpeellista ja samalla reissulla katu kuljetti kaupunkimme taidetarvikeliikkeeseen.
Sain parhaan mahdollisen syntymäpäivälahjan kuukausi sitten kahdelta parhaalta ystävältäni; taidetarvikelahjakortin.


Olin aivan innoissani kirjekuoren. He selvästi tuntevat minut erittäin hyvin ja tietävät, kuinka minut saa hihkumaan innosta. Lahjakortit sopivat lahjaksi kuin nenä päähän, sillä antajan ei tarvitse tehdä salapoliisityötä saajan harrastuksen syvemmin tai tietää kaikkea. Ja saaja pitää sataprosenttisen varmasti lahjasta. Win win, toimii. (:


Keräsin ostoskoriin kaikkea tarpeellista. Derwentin Coloursoftin ihonvärisetin ostamista olen suunnitellut jo tovin. Ehkä saisin samalla motivaatiota tehdä kuvia ihmisistä myös perinteisten puuvärien kanssa, kun ihonvärin kanssa ei tarvitse enää arpoa. Samaten mustat puuvärit tulevat todella tarpeeseen, sillä musta kuluu aina ensimmäisenä jokaisesta värilaatikosta. Niitä pitäisi olla kaksin kappalein, mutta onneksi kynien irtomyynti on keksitty! Kalligrafiateriä piti myös saada, vaikka niitä miulta löytyykin useampia.


Nämä olivat ehdottomasti tärkein ostos. Kolibrin kolme pienintä mahdollista näädänkarvasivellintä. Ostin nämä musteelle, vaikka alunperin nämä ovat tarkoitettu vesiväreille. Näillä pystyy tekemään supertarkkaa jälkeä, mikä on loistavaa.
Piirrustustarvikkeita ei koskaan voi olla liikaa, vaikka niitä miulla onkin jo ihan kiitettävästi. Muuttaessa tajusi tavaran paljouden, kun kaikki paperit ja työvälineet eivät mahtuneet yhteen muuttolaatikkoon. No, yksi hamstraa elokuvia, toinen kenkiä ja minä piirrustustarvikkeita.

Käteni ovat olleet tämän viikon ajan täynnä kouluhommia, tarkemmin sanoen kuvaamataidon ensimmäisen kurssin tehtäviä. Kurssi on ollut vähemmän mieleinen, enkä ole vielä yhdenkään lukiokurssin eteen puurtanut näin! Edes kokonaan kotona koneen ääressä suoritettu luovan kirjoittamisen verkkokurssi (Äi10) ei vaatinut kokonaisuutena näin suurta tuntimäärää tehtävien osalta.
Teen toki kuvat parhaani mukaan huolella, haluan näyttää osaavani piirtää ja että hallitsen eri tekniikoita. Tuntuu, että huijaisin itseäni, jos tekisin työt juosten kusten vasemmalla kädellä.


Ex libriksen tein kokonaan kotona. Ex libris, toisin sanoen kirjanomistajan merkki, on oikeaoppisesti tarkoitettu kirjan etusisäkannen vasemman sivun yläreunaan. Suomalaisista kirjan omistajan tunnuksista Akseli Gallen-Kallelan librikset lienevät tunnetuimpia.
Tämä meidän tosin (pakko ihmetellä, kannattaako helpoimpaan reittiin kannustaminen edes ajansäästön takia) piti piirtää läpi.
Myös käytetty paperi oli mielestäni huonoa, kalligrafiakynän terästä paperille päädyttään muste lähti leviämään kuin rutto keskiajalla. Terä myös repi paperin kuituja ja liukasta pintaa, jonka seurauksena paperissa oli reikä (!!!) sekä kalligrafiakynä tukossa musteen kanssa muussautuneen paperimössön takia. Minä kiersin ongelman ottamalla kalligrafiakynän sijaan musteelle siveltimen. Eihän niin periaatteessa olisi saattanut tehdä tehtävänannon takia, mutta teen asiat mieluummin tavalla, jonka miellän paremmaksi.


Vielä pitäisi tehdä ihmisen anatomiaa käsittelevät lyijykynätyöt loppuun, 5/6 kuvista valmiina. Myös yksi vesivärityö pitäisi räpeltää valmiiksi, unohtamatta tietenkään vähintään seitsensivuista kuvataidetutkielmaa ja kuva-analyysia taidemuseossa. Jaksokin loppuu käsiin.
Samperi soikoon, lukiokuvis on hanurista.

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti