2015/03/15

Alle Uhren bleiben stehen

"Rammstein - Wo bist du"

Aivan oikein hoksattu - tai googlattu -, lause on Rammsteinin kipaleesta "Wo bist du". Pitihän se ilman muuta linkittää tähän. :'D

-- Pitää muuten mainita, että koulussa olleilta saksan tunneilta mieleen on jäänyt, että meillä taisi olla oppikirjassa teksti, jonka nimi oli "Wo bist du". Muita mieleen syöpyneitä helmiä tunneilla oli der Talentwettbewerb, Alles klar superstar. Voi luoja, kaksi kurssikirjaa yhtä kykykilpailua. Kielioppi vastaavasti meni aika lahjakkaasti ohi korvien. Saksa on minusta haastava, mutta mahtava kieli.Kaavailin aluksi punaista taustaa, mutta päädyin valitsemaan siniseen taittavan vihreän, joka oli suunnitelmissani kakkosvaihtoehtona. Pidän tästä vihreän sävystä kovasti ja pyrin saamaan sen taustaan mahdollisimman intensiivisenä. Tarvittiin monia laveerauskertoja sekä sylillinen kärsivällisyyttä laveerauksien kuivattamisessa ennen seuraavaa. Paperin reunoilla olevat tummat reunukset on tehty tuputtelemalla mustaa vesiväriä kankaalla, jonka pinta muistuutti froteepyyhettä. Karkeahko kankaan pinta toi mukavan tekstuurin maalaukseen.Tiimalasin lasiosan maalaaminen oli vaikein kohta. En ole koskaan aikaisemmin maalannut lasia imitoivaa pintaa. Minulla ei myöskään ollut minkäänlaista mallia, niin yritin järkeillä valot ja varjot lonkalta jokseenkin realistisen oloiseksi.


Tämän kanssa sai loistavaa harjoitusta muidenkin materiaalien osalta. Tiimalasin tapit ovat puuta, kellotaulu ruosteenpunaista metallia ja koiraeläimen karvoituksesta piti pyrkiä saamaan pehmeän näköinen.


Viimeinen wip-kuva ennen guassiväriä. Ilman guassin huippuvalokohtia tästä olisi tullut tunkkaisen näköinen.

Valmis työ näyttää tältä:

deviantARTissa
Työvälineinä Winsor & Newton Cotman The Studio -vesivärit, pieniä näädänkarvasiveltimiä musteelle, Rohrer & Klingner Zeichentusche -merkkinen musta pullomuste, läjä erikokoisia vesivärisiveltimiä, Daler-Rowneyn valkoinen guassiväri ja glitter-geelikynät. Työ on toteutettu Cansonin Montvall 200g -vesiväripaperille ja on kooltaan 24 x 32cm.
Olen ylpeä työni jäljestä. Kuvasta tuli sellainen mitä kaavailinkin päässäni. (:
Käytetyn tuntimäärän tarkka arviointi on mahdotonta. Varmasti yli kaksikymmentä tuntia, sillä käytin eilen "viimeistelyyn" viisi tuntia. Ehehe, en tosiaan huomannut ajan kulkua!
En halunnut kiirehtiä tämän kanssa ollenkaan, sillä se olisi auttamatta näkynyt paperilla.

Kiitos lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Saksa on mukava kieli, semmoinen looginen näin hienosti sanottuna :D Aloititko sä lukemaan saksaa nyt lukiossa vai kuinka? mulla sitä on jo takana pian 5 vuosiluokkaa, voi kauhistus :D kyllå siinä alkaa jo jotain päätä tarvita kun tulee adjektiivin taivutukset, genetiivit, akkusatiivit, datiivit, imperfektit, perfektit, konjukaatiot, konditionaalit... :D mahtava tuo sinun teos taas jälleen kerran, vau! *.*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ella! ♥
   Looginen joo, taulukoita taivutusten suhteen saa piirtää sydämensä kyllyydestä. XD Nostan hattua siulle viiden vuoden kielenopinnoista, miulla ne jäi kahteen lukiokurssiin. B3-kielen kaksi ekaa kurssia vastaa yläasteella pitkänä valinnaisena alkanutta kieltä, niin asiaa tuli melkoisen tiiviinä pakettina. Mutta se pitää sanoa, että saksan jälkeen ruotsi tuntuu todella simppeliltä! Teksi myös mieli käydä kokeilemassa yksi kurssi venäjää, mitähän siitä mahtaisi tulla. :'D

   Poista
 2. Uuu, tämä on kyllä ihan tosi hieno työ, tykkään! :) Kuin myös tykkään saksastakin - tosin mä koen sen jokseenkin helppona. Toisaalta se helppouden tunne voi johtua myös siitä, etten koskaan oo oikeasti sitä opiskellut, vaan pelkästään kuunnellut ja yrittänyt itsenäisesti oppia. Musta saksaa vaan on jotenkin tosi helppo tajuta (sekä kirjoitettuna että puhuttuna) englannin ja ruotsin pohjalta jos kyseessä on joku tuttu ja simppeli asia :D Puhuahan mä en itse oikeasti juurikaan osaa, mut etiäpäin hitaasti mutta varmasti koko ajan mennään tänkin kielen kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :3 Suuri hatunnosto myös sinne, sillä itsenäisessä kielen opiskelussa tarvitaan roimasti motivaatiota. Toisaalta eipähän kokeet paina niskaan. : D Sanojen merkityksen päättelyssä ruotsista ja englannista on paljon apua, se tuli miullakin huomattua.

   Poista