2015/04/15

Don't you wanna live twice?

"Pain - You Only Live Twice"

Sain itseäni napakasti niskasta kiinni koeviikon välipäivinä ja viimeistelin pitkään keskeneräisenä pölyttyneen lyijykynätyön. Annan tälle surutta ikuisuusprojektin leiman. En rehellisesti sanottuna edes muista milloin aloin luonnostella tätä, kuukausia sitten. Ehkäpä muuton korvilla vuodenvaihteen kolkutellessa ovella.
Pahoittelen WIP-kuvien epätasaista laatua. Noista huomaa, että olen ottanut kuvat vähän huolimattomasti vaihtelevissa valotusolosuhteissa kaaoksen vallassa olevan pöydän ääressä.
Paperille pikkuhiljaa muotoutuva muusikko on Peter Tägtgren. Länsinaapurista kotoisin oleva musiikin monitaituri on tunnettu erityisesti metallibändeistään Hypocrisy ja Pain. Hän on myös tuottanut muun muassa Sabatonin, Dimmu Borgirin ja Children of Bodomin levyjä, tekee tällä hetkellä musiikkia soolouralle lähteneen Till Lindemannin kanssa, ja omistaapa Tägtgren kokonaisen kylän Ruotsissa! Ihmettelen suuresti, miten mies kerkiää joka paikkaan.Tägtgrenin musiikista Pain on muodostunut minulle äärimmäisen tärkeäksi.
Löysin bändin kesällä erään sukulaiseni ansiosta. Hän soitti Shut Your Mouthia autossaan, ja innostuin kyydissä istuessani, että helkkari, onpa mieletön kipale! Spottasin biisin nimen auton musiikkisoittimesta, kuuntelin sitä myöhemmin toisen kerran Spotifystä. Sille tielle jäin.
Industrial metal on yksi suosikkigenreistäni musiikin saralla, joten ei mikään ihme, että rakastuin musiikkiin syvästi. Biisien mahtava asenteellisuus tekee vaikutuksen minuun edelleen. Mikään ei toimi armottomaan vitutukseen niin tehokkaasti, kuin Pain soimaan, volyymi kaakkoon, kuulokkeet päähän ja ulos liikkumaan. Hypocrisy on myös loistobändi. Arvostan suuresti, että sama henkilö pystyy mörisemään ja laulamaan puhtaasti.
Vaikka death metal ei ole ykkössuosikkejani, kuuntelen mieluummin esimerkiksi blackia, niin Hypocrisy on ehdottomasti mahtavuutta.Kuva on minun mittapuullani suuri, lähemmäs A3-kokoa. Tarkemmat mitat ovat 29,5cm x 34cm. Tykkään normaalisti työskennellä pienten piirrosten kanssa (miut on kerran ristitty postimerkkituhertajaksi!!1yks!), mutta tässä koko oli vain etu. Kitaran otelauta oli tässäkin koossa haastava toteuttaa - saati sitten mitä se olisi ollut pienemmässä!


Eri paperille tehdyssä luonnoksessa käytinkin yliviivaustusseja apuna, jotta pystyin hahmottamaan otelaudan kokonaisuudessaan. Pahoin pelkään, että ilman niitä kielet ja nauhat olisivat jääneet puutteellisiksi.


Valmis työ näyttää tältä:

deviantARTissa
Piirros kantaa itse muusikon nimeä, sillä luovuuteni loppui otsikoinnin kohdalla kesken. Työvälineinä toimivat Faber-Castell Graphite -lyijykynät (6B-5H) sekä Derwent Graphic -lyijykynät (6B - 4H). Työ on toteutettu Daler Rowneyn Draw 160g -paperille, ja koko tulikin mainittua jo yllä.
Käytettyä tuntimäärää en edes uskalla arvioida. Jos osaisin veikata sen oikein, voisin laitaa viikonlopun lottonumerot vetämään.
Piirroksen digitointi onnistui kehnosti, joten tämän linkin takaa löytyy myös valokuva piirroksesta.

Kiitos lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Oot sinä kyllä ihan mieletön piirtäjä *___* Upea työ, kertakaikkiaan.

  VastaaPoista
 2. Pitää kai tätä täälläkin käydä ihastelemassa, hieno on! Ja pakko sanoa, et sun hyvän musiikkimaun ja nippelitietouden myötä on löytynyt uutta musiikkia kuunneltavaksi. Osa bändeistä joita tunnut kuuntelevan on varsin tuttua kauraa, mut joitakin mulle ihan vieraita/semmosia joilta on joskus biisin kuullut mut ei sen kummemmin reagoinut, on tullut tutuksi. Kiitokset tästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jo toistamiseen! :3
   Mahtava kuulla, että olet löytänyt uutta musiikkia tätä kautta. Täällä on tosi kiva jakaa soittolistoilla ahkerasti pyörineitä kipaleita - ehkä vähän silläkin ajatuksella, että joku muu voisi tykästyä samoihin biiseihin. Siispä loistavaa, että taka-ajatukseni ei ole ollut pöllömpi idea! : DD Musiikki on niin suuressa roolissa elämässäni, että se on luonteva lisä tänne. Musiikkiaiheinen nippelitietous tuntuu myös takertuvan päähän todella tiukkaan, joten onhan siitä pakko päästä kirjoittamaan. :'D

   Poista