2015/04/02

Kissaa pienempi mökki

"Lustre - Green Worlds"

Ajatukseni lähtivät harhailemaan sivuraiteille, kun minun olisi pitänyt käyttää päätäni ruotsin kieliopin sisäistämiseen. Mutta kuten tiedetään, inspiraatio ei katso aikaa eikä paikkaa. Se ei myöskään kysy lupaa saapuessaan, ja huomasin hetken päästä keksineeni loistavan kuvan kieliopin muistiinpanoista. Luonnostelin idean todella karkeasti ensimmäiseen käsiin saamani paperiin. En halunnut unohtaa sitä saman tien.


Se ei kerro vielä yhtään mitään. En usko, että siitä on mahdollista hahmottaa mitään tulevasta kuvasta. Sommittelu muuttui kerran ennen lopullisen kuvan luonnoksen tekemistä.


Astetta helpommin tulkittavaa kuvamateriaalia. Tässä luonnos on puhtaaksi piirretty, lopulliselle paperille tehtynä.Kissa alkaa muotoutoa paperille kaikkine karvoineen. Tämän jälkeen aloin työstää taustaa. Ajattelin tehdä sen mustalla Promarker-tussilla. Pelkäsin paperin menevän pilalle, jos teen sen suoraan musteella. Promarkerin jälki on kuivempaa pullomusteeseen verrattuna, joten oletin sen olevan parempi työväline.


Ja paskanmarjat, sanon minä. Tussi sanoi sopimuksensa irti. Jäljestä alkoi tulla niin hailakkaa, että vaihdoin takaisin musteeseen. Silläkin uhalla, että paperi saattaisi kärsiä.


Tausta puolessa välissä. En käyttänyt kaaren piirtämiseen harppia, sillä tykkään enemmän vapaalla kädellä piirtämisestä.


Alaosan teksti alkaa löytää paikkaansa. Se on yksinkertainen, suoraan omalla käsialallani tehty, vaikka harkitsin tekeväni siitä koristeellisemman.

Valmis työ näyttää tältä:

deviantARTissa
Piirros on nimeltään "Den lilla stugan och den stora katten". Työvälineinä pieniä näädänkarvasiveltimiä musteelle ja Rohrer & Klingner Zeichentusche -merkkinen musta pullomuste. Signeeraus oikeaan alakulmaan on tehty Daler-Rowneyn valkoisella guassivärillä. Työ on toteutettu Daler Rowneyn Draw 160g -piirrustuspaperille ja on kooltaan 23cm x 24,5cm.
Puhtaasti piirtämiseen tarkoitettu paperi toimi hyvin musteen kanssa. Paperi veti märän työvälineen takia vähän kippuraan, mutta se on korjattavissa sillä, että pidän valmista työtä kirjapinon alla yhden yön ajan.
Yllätyin positiivisesti paperin toimivuudesta! Cansonin vesiväripaperi tuntui aluksi hyvältä valinnalta pohjaksi, mutta sen voimakas tekstuuri olisi hidastanut musteen käsittelyä hieman. Täysin tekstuuriton ohut kopiopaperi olisi ollut huonoin mahdollinen valinta, sillä se olisi hapristunut pelastamattomaan kuntoon mustan taustan teossa.

Tähän loppuun haluan avata musiikkivalinnasta sen verran, että Lustren "Wonder" on kokonaisuutena ollut yksi suosikkilevyjäni viime keväästä lähtien, kun päädyin kuuntelemaan sitä ensimmäistä kertaa. Hypnoottiset äänimaailmat vievät mennessään keskelle omaa maailmaansa, joka minulla tuo mieleen metsän kauneuden.
Kappaleet ovat suht helppoa kuunneltavaa, vaikka perinteinen black metal ei muuten nappaisikaan.

Kiitos lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Ei vitsi, mun oli tarkotus kirjoittaa mun kommentti tähän uusimpaan postaukseen, mutta laitoinkin sen edelliseen postaukseen... No, blondi taas säätää niin tämä on tällaista :D
  (En taida itsekään tietää, mikä tämän kommentin idea oli :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen (piiloblondi säätää tälläkin puolella ruutua, heh!), joten ei haittaa mitään. : DD

   Poista