2015/07/17

Kuudes ulottuvuus

"London Grammar - Hey Now (MITS Radio Mix)"

Pääsin tosi hauskan projektin pariin tällä kertaa! Kyseessä oli art trade eli vapaasti suomentaen taidevaihtokauppa, jotka ovat ainakin deviantARTin käyttäjille tuttuja - ja miksei muillekin.
Jos termi ei soita kelloja, niin tradessa molemmat osallistujat sopivat piirtävänsä kuvan toisen luomasta hahmosta tai muuten vain toiselle sopivasta aiheesta. Kuvan tekeminen on joskus tarkkaan sovittua, joskus ei. Hyvin tilannekohtaista sekä tekijöiden fiilisten näköistä ja mukaista työskentelyä.
 Olen tätä ennen ollut mukana vain yhdessä tradessa, joka päättyi vähän kurjasti. Erään sanonnan mukaan "sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee", joten keskitytäänpä nykyhetkeen ja tähän projektiin, jonka sain valmiiksi alkuviikosta.

Tästä se lähtee. (y)
Tradessa piirustuskaverinani oli Seepra, ja hänen Räntäntän-hahmo suorastaan kiljui piirrettäväksi pääsemistä. Rakastuin hahmon ulkonäköön ensi näkemältä Instagramia edestakaisin rullaillessa. En päässyt yli tai ympäri siitä tunteesta, että tuo hahmo on pakko päästä piirtämään mahdollisimman pian. Varsinainen karkki silmille, jota oli pakko ihastella monta kertaa.


Valitsin mediaksi digitaalisen muodon ääriviivoilla höystettynä. Olen täällä aiemminkin maininnut, että tykästyin kovin digitaalisen kuvan tekemiseen ääriviivoilla, sillä tekniikka on helppo ja nopea totetuttaa. En osaa olla yhtä tehokas ilman lineartia olevien kuvien kanssa, vaikka minusta tekniikkaa ei koskaan tulisi valita nopeutta korkeimmalle priorisoiden. Muuten menee maku koko touhusta.


Valmiit ääriviivat avoinna Paint Tool SAI:ssa. Tallensin ääriviivat kuvaksi, jotka kiepautin pikaisesti Gimp-kuvankäsittelyohjelman kautta, sillä Paint Tool SAI:n ilmaisversio ei tue alfakanavia (=läpinäkyvyyttä), joten en pystynyt siirtymään suoraan väritysvaiheeseen.


Toistaiseksi kalju raitapaita-Räntäntän. Yritin tuoda raidoituksella kolmiulotteisuutta parhaani mukaan esiin. Ohjelmana FireAlpaca.Tasaisten värien lisäksi tykkään eniten harjojen, hiusten, tupsujen ym. karvapalleroiden tekemisestä Alpakalla. Paras tuki paineentunnistukselle minun mielestäni, sillä esimerkiksi Gimpillä kyseinen ominaisuus on olemattoman huono.
Tässä pitää tosin mainita, että käyttämäni Gimpin verisio on 2.6, eli kyseessä ei ole uusin saatavilla oleva versio. En tiedä, onko paineentunnistusta korjattu uusimpaan 2.8-versioon. Olen käyttänyt uusinta vain koulussa, jolloin ohjauslaitteena on ollut perinteinen hiiri piirtopöydän sijaan.
Harjan ja hännän juuret värjäisin myöhemmin pinkeiksi Gimpillä, vaikka yhtä hyvin se olisi Alpakan kanssa onnistunut.


Seuraavaksi tein taustan, ohjelmana Gimp. Taustan idea tuli erittäin spontaanisti yhtenä yönä, kun uni ei tullut ja pyörin sängyssä pohtien työn alla olevia projekteja.
Olin kaavaillut aluksi sijoittavani Räntäntänin steampunk-henkiseen tehdasmiljööseen, mutta pinkki avaruus oli minusta houkuttelevampi piirtää. :3 Uppouduin niin syvälle työskentelyyn, että unohdin ottaa wip-kuvia, jos tätä ainokaista ei oteta laskuihin. Käytin taustan tähdissä tätä tekstuuria apuna.


Varjot ja valot tein yhdeltä istumalta. Silloinkin niin innostuneena työskentelystä, että wip-kuvat unohtuivat toistamiseen. Oho. XD Tämän jälkeen tein vielä pieniä korjailuja varjoihin ja lisäsin pieniä valoefektejä.

Valmis työ näyttää tältä:

deviantARTissa
Piirros kantaa nimeä "The Sixth Dimension". Työvälineinä Wacom Bamboo Pen A6 Wide -piirtopöytä, Paint Tool SAI, FireAlpaca ja Gimp -kuvankäsittelyohjelmat. Olen melko tyytyväinen tähän lopputulokseen ja viihdyin tämän projektin kanssa mainiosti. (:

Kiitos lukijoille!

2 kommenttia: