2015/08/13

270 - 300 astetta kevättasauspisteestä itään

"A Forest Of Stars - Drawing Down The Rain"

"Kauris (Capricorn) on kymmenes niistä Eläinradan merkeiksi kutsutuista sektoreista, joihin Eläinrata vanhastaan, varsinkin astrologiassa jaetaan. Se käsittää alueen 270 - 300 astetta kevättasauspisteestä itään. Aurinko saapuu tähän merkkiin talvipäivänseisauksena 21. tai 22. joulukuuta ja siirtyy seuraavaan, Vesimiehen merkkiin tammikuun 20. päivän aikoihin."
~ Wikipedia

Joku voisi sanoa minua nyt varsin tyypilliseksi naiseksi, sillä tykkään toisinaan viihdyttää itseäni lueskelemalla horoskooppien taakse kätkeytyviä uskomuksia ja tarinoita. En usko niihin, mutta ne ovat esimerkiksi mahtavaa ajankulua kaveriporukalla lueskeltuna.
Olen synytynyt tammikuun kahdeksas päivä, joten horoskooppini on täten kauris eläinradan merkkejen mukaan. Luonteenpirteeni käyvät oikeastaan aina yksi yhteen kauriin luonnehdinnan kanssa. Tai no, paljon todennäköisempää on, että sen kirjoittaja on kirjoittanut tekstin niin, että se täsmää suurimpaan osaan väestöstä.


Lyhyesti, kuvan innoittajana toimi oma horoskooppini. XD Kuva on erilaisella sommittelulla pyörinyt mieleni sopukoilla jo pitkään, mutta nyt vasta piirsin sen paperille.
Ensimmäisestä versiosta piirtäessä (vasemmalla) tuli A5-kokoisena liian pieni, joten skannasin ääriviivat koneelle, tulostin sen A4-paperille ja siirsin ääriviivat vesiväripaperille. Simppeliä, ja piirtämäni kuva oli kuin olikin käyttökelpoinen mokastani koon kanssa huolimatta. Tekniikka pelastaa!
Värjäsin taustaa samalla musteella mitä käytin ääriviivojen kanssa. Ääriviivoissa pidin kiinni tyylistäni, ja toin niiden avulla kulmikkuutta alppikauriin ulkonäköön.Musteella tehtävä osio valmis. Jatkan kuvaa eteenpäin vesiväreillä jossain vaiheessa. (:

Taukoa piirtämiseen tulee ainakin lähipäiviksi sillä oikea käteni kenkkuilee, eikä piirtämien ole kipujen takia miellyttävää. Minulla on lähes jatkuvasti sormet jumissa jatkuvan piirtelyn ja muun tarkkuutta vaativan työskentelyn seurauksena, mutta harvemmin käteni alkaa kipuilemaan tällä tavoin. Kynäote tuntuu kieltämättä aika kurjalle, enkä halua rasittaa kättäni yhtään enempää.
Tiedän kokemuksesta, että kipuilu menee ajan kanssa ohi, joten minulla (eikä teillä) ei ole syytä huoleen.

Pakollista taukoa tulee myös sen takia, että allekirjoittanut palasi kouluun keskiviikkona! Lukion kakkosvuosi tuntuu alkaneen hyvin, ja minullakin on pitkästäa aikaa _oikeasti_ työntäyteinen jakso edessä.Opoa ja kuviksen opettajaa pitää tosin vielä käydä jututtamassa koululla. En ole aivan varma, kuinka kuvataiteen lukiodiplomia käytännössä lähdetään tekemään, ja ylipäätään tarvitsen suoritusluvan sille.
Tulin siihen tulokseen, että lienee fiksuinta tarttua diplomin tekoon jo tänä vuonna. En kirjoita yhtään ainetta nyt kakkosella, joten voisin puskea energiani kuvisdiplomiin. Ehdin jo selata Opetushallituksen tehtävälistaa tämän lukuvuoden diplomin tekijöille, ja löysinkin sieltä omalta tuntuvan tehtävän, joka puski inspiraation rattaat liikkeelle.

Elokuun loppu on varsin tekemisen täyttämä, mutta olen samalla todella innoissani. Kaikkea kivaa tiedossa hienojen ihmisten kanssa ja jopa yhdet festarit, tuskin maltan odottaa! :3

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti