2015/08/03

Ballerinojen muodonmuutos

"Freakangel - Into The Fire (ft. Javi Ssagittar)"

Reilun kuukauden takaisen Helsingin reissun ostosmäärä oli melko mitätön. Ostin vain yhdet halvat ballerinat Itiksen New Yorkeristä, ja hintalapussa keikkui hintana muistaakseni 9,99€. Tai 9,95€.
Perusmustat ballerinat kenkiä olisivat olleet helppo valinta, mutta aivan liian tylsä ja mitäänsanomaton minun makuuni. Halusin popoista astetta räyheämmän näköiset, ja kaikenlaista tee-se-itse -tuunaamista rakastavana ihmisenä oman leiman töppösiin tuominen oli miltei välttämätöntä.
Katselen alennusmyynneissä usein edullisia vaatteita, joita voisi tuunaamalla laittaa omannäköisiksi.
Tässäpä naputtelen teidänkin riemuksi, kuinka kenkien ulkomuoto koki kohennuksen.Tässä kaikki tarvittava. Tietenkin kengät, pyramidi- ja kartioniittejä, tekstiililiimaa, joustamatonta mustaa puuvillakangasta, sakset, parsinneula sekä ristipäinen ruuvimeisseli.


Niitit ovat eBayn ihme. Monissa suomalaisissa nettikaupoissa niitit maksavat minusta hirmuisesti, joten tartun mieluummin edullisempaan vaihtoehtoon. En kritisoi sitä, jos joku käyttää mieluummin suomalaisia nettikauppoja, mutta minä en niin tahdo tehdä räikeiden hintaerojen takia.
100 kappaleen pyramidiniitit maksoivat vähän alle kaksi euroa ja 100 kpl kartioniitit vähän päälle neljä euroa. Niitit tulivat Singaporesta ja Kiinasta noin kahdessa viikossa, eikä postikuluista tarvinnut maksaa lainkaan.Kartioniittien ruuvaaminen paikalleen on uskomattoman helppoa. Neulalla ja ruuvimeisselillä kanta paikalleen, kartio pyöritetään kiinni ja siinä se. Nuo todellakin pysyvät paikoillaan, eivät varmasti tipu vauhdissa kyydistä, mikä on monesti pyramidiniittien ongelma. Kokemuksen syvällä rintaäänellä todellakin tiedän mistä puhun. : D


Kenkien kantapäistä tuli kokonaisuudessaan tälläiset. Pyramidiniitit ovat vain ulkosyrjällä, sillä en kokenut niitä sisäsyrjälle tarpeellisiksi.


Näkyy vähän huonosti, koittakaa saada selvää.
Sisäpuolelle jääneet niittien ruuvien kannat ja paikalleen taivutetut väkäset olisivat hiertäneet kantapäätä ja akillesjänteen seutua nilkasta epämukavasti, joten liimasin päälle puuvillakangasta vuoriksi. (kyllä rakkaat lukijat, googletin miten tekstiilivuori taivutetaan oikeaoppisesti) Vuoritta paljaaksi jääneet niittien kannat olisivat todennäköisesti repineet myös esimekriksi sukkahousut rikki.

Lopputuloksesta tuli tälläinen:
Olen tyytyväinen! Noista tuli hienot, vaikka itse sanonkin. Näillä kelpaa tepastella ympäriinsä, mutta minun kannoille tai varpaille käveleminen ei ole jatkossa suositeltavaa. ;) Tai sen saa tehdä omalla vastuulla, koska nuo kartioniitit ovat oikeasti teräviä!

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti