2015/10/01

Tämä taistelu hävitään maalla, merellä, ilmassa

"Stam1na - Maalla, merellä, ilmassa"

Olen jo pidemmän aikaa haavellut mustasta kangaskassista kivalla printillä.
Allekirjoittaneella on ollut jonkinlainen aukko tavaravalikoimassa. En ole omistanut yhtään sellaista kangaskassia, joka olisi niin kiva ulkonäöltään, että käyttäisin sitä muutenkin kuin lähikaupassa epäedustavan näköisenä pyörähtäessä.
Harkinnassa ovat olleet tämä Brutal Knackin pöllökuvioinen kassi sekä Beyondin kangaskassi.
Kuitenkin, sain paremman idean; ostan perusmustan kangaskassin ja painan siihen jotain itselleni tärkeää ja hienoa. Ja kirsikkana kakun päälle, pääsen taas yhden kivan projektin pariin! :3

Olen ennenkin tehnyt kankaalle painatuksia kangasvärillä ja siveltimellä, joten tekniikka oli minulle entuudestaan tuttu ja luontevaa tehdä. Tässä esimerkki viime syksyltä, jolloin eräs insideläppä päätyi paitaan. Paidasta tuli silloin synttärilahja toiselle parhaalle ystävälleni, joka täytti 16 vuotta viime syksynä.

Nopealla kaupunkikierroksella en löytänyt mieleistä perusmustaa kassia suunnitelmiini. Tai oikeastaan, en löytänyt minkäänlaista tarkoitukseen soveltuvaa kangaskassia. 
Siispä pyysin äitiäni ompelemaan kassin. Olen itse todella avuton ompelukoneen kanssa, joten lankasuttua, katkenneita neuloja ja viulunkielen tiukalle kiristyviä hermoja välttääkseni tarjosin projektia äidille. Motivaationi tekstiilikässään on hukassa, jolle osasyynä lienee taustalla kummittelevat yläasteen käsityötunnit. Kammoksuin seitsemännellä luokalla käsityötunteja samalla lailla kuin koululiikuntaa ja matematiikaa. 
Äiti ihanana innostui heti projektista. Ei mennyt aikaakaan, kun minulla oli todella napakasta canvas-kankaasta tehty kassi. Mitä tekisimmekään ilman äitejä? : D


Sisällä on tasku pikkutavaraa varten.
Päädyin valitsemaan painokuvioksi Stam1nan hammaslogoista SLK:n sisältä löytyvän version. 


Stam1nasta on tullut erityiseti tänä vuonna minulle todella tärkeä bändi. Elokuun keikan jälkeen rakastuin musiikkiin entistä syvemmin. Tykkään tykkään tykkään! :3Halusin testata kangasvärin peittävyyttä mustalle puuvillakankaalle ennen kuin aloin maalaamaan astetta suuremmassa mittakaavassa. Peittävyys oli tarpeeksi hyvä, ja värin koostumus oli sopivan notkeaa siveltimellä levitettäväksi.
Käyttämäni kankaanpainoväri on merkiltään Deco Textil, sävy lumenvalkoinen. En tiedä mistä väri on ostettu tai minkä verran purnukka väriä maksaa, sillä tämä oli kotona jo entuudestaan.


Sitten tekemään sapluunaa. Piirsin hammaslogon paksulle piirrustuspaperille (joka on vuonna kivi ja keppi Tiimarista hankittua, laadultaan ihan surkeaa, eikä tuolle voi muuten piirtää), josta sai kopiopaperia napakemman sapluunan.


...Jonka jälkeen sapluunasta piti leikata osa pois, jotta pystyin piirtämään logon myös kankaaseen. 


Pakollinen työpöytänäkymä. (y) Sapluuna on valmis ja kiinnitetty kassiin. En jaksanut lähteä etsimään nuppineuloja toiselta puolelta asuntoa, joten käytin sen sijaan hakaneuloja, joita oli kirjoituspöydän kulmalla sopivasti käden ulottuvilla. Piirsin tämän jälkeen logon valkoisella kangasliidulla kassiin ja aloin maalata.
Kuvassa näkyy myös alkuperäinen paperille piirretty suunnitelma käsityöprojektille. : D


Kangasväriä piti vähän kerrostaa, jotta lopputuloksesta tuli tasainen. Ylemmässä kuvaassa väriä on vain yhden kerroksen verran, alemmassa kaksi. Ero on minusta merkittävä. Jälki on paljon viimeistellympää, kun maalipinta ei rosoile kuin roudan rikkoma tienpinta.
Kuvio tuli kiinnittää pesunkestäväksi silitysraudalla. Väripurkin kyljessä luki ohjeena silitys kahdella pisteellä, eli lämpotilan tuli olla 150 astetta. Kankaan silitysohjeesta ei ollut aavistustakaan, mutta lähdin varovaisesti lämpöä lisäten silittämään. Höyryn käyttö on tässä vaiheessa kiellettyä! Laitoin kassin ja raudan väliin leivinpaperia varmuuden vuoksi, sillä en halunnut ottaa sitä riskiä, että raudan pohja tai kassi sotkeentuu.

Lopputulos näyttää tältä:


Olen lopputulokseen tosi tyytyväinen. Siitä tuli juurikin sellainen mitä pitikin. :3 

Kiitos lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Todella onnistunut kangaskassi todella onnistuneella kuvalla! Ite tuli joskus lukiossa tehtyä samantyyppinen kangaskassiprojekti, mihin piirsin ja painoin käsiaseen kuvan. Joka kerta saan vastaukseksi hämmentyneen katseen kun kysyn "annatko sen asekassin siitä?" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, tälläisiä projekteja on kiva tehdä. (: Ja voi apua, ihmisten ilmeet ovat olleet varmasti näkemisen arvoisia! : DD

      Poista