2015/10/09

Valon leikkiä syysillassa

"Two Steps From Hell - Dragon Rider"

Kuulaan syyspäivän ilta-auringon pensselissä on kokonainen oranssin ja punaisen sävyjen kirjo.
Viime lauantaina töiden jälkeen otin suunnakseni keskustan ja nappasin kameranikin pitkästä aikaa messiin! Viime viikonloppuna perjantaina ja lauantaina oli jokasyksyinen Valon kaupunki -tapahtuma. Tämä oli minulle kolmas vuosi, jolloin olin ihastelemassa valoteoksia. Valon kaupungista on muodostumassa kovaa vauhtia jonkinlainen perinne, johon menen, jos sää on sellainen, että ulos rohkenee mennä. Perjantaina Valio-myrskyn takia ulos meneminen ei innostanut.
Siispä menin vasta lauantaina katsastamaan Ave Fenix -tulisirkusshown, josta tykkäsin. Laiskuuteni takia en saanut aikaiseksi lähteä katsomaan muita ympäri kaupunkia ripoteltuja valoteoksia. Julkisen liikenteen puolesta ympäriinsä seikkailu teosten perässä olisi ollut helppoa, sillä bussit olivat tapahtuman aikaan kaikille ilmaisia.


Kuviin tuli pientä värikohinaa suuren ISO-arvon vuoksi, mutta yritin sillä kompensoida jalustan puuttumista ja lyhentää valotusaikaa.
Mitä valokuvaukseen tulee, otan muutenkin aina kaikki kuvat manuaalilla aukon koon ja valotusajan itse säätäen. En halunnut tälläkään kertaa viilettää yli siitä missä aita on matalin - tai sitä ei ole lainkaan.
Sitä paitsi, esimerkiksi täysautomaatti on ehkä huonoin ominaisuus järjestelmäkameraan mitä on koskaan keksitty.Minun pitäisi lähteä useammin ulkoiluttamaan kameraa, sillä valokuvaaminen on hauskaa puuhaa amatööriydestäni huolimatta.

Tämä viikko on vierähtänyt kuin siivillä, mutta hurjan kivaa on ollut! On tullut käytyä leffassa, opittua vähän italiaa koulussa tyhjänä hetkenä (hittolainen, tulen muistamaan lopun ikääni mikä on omenamehu italiaksi...), oman piirrustusinnon takia aiheutettua rasituskipua oikeaan käteen (ei niin kivaa!) ja nautittua kirpeistä pakkasaamuista.


Kukaan ei ole koskaan liian vanha tai kalkkis katsoakseen Studio Ghiblin leffoja! Aina yhtä ihania. ♥ Marnie – tyttö ikkunassa oli mainio, vaikka itse Hayao Miyazaki ei ole pätkää ohjannutkaan. Elokuviin lähteminen taphatui hyvin spontaanin idean pohjalta, kun englannin tunnilla keskittyminen hmmm... siirtyi jonnekin muualle olennaisesta, eli opetuksesta. Tosin se ei ole uutta ainakaan minun kohdalla, sillä kouluvihkoista ja monisteista löytyy aina piirroksia, joka kielii keskittymisen vaeltelusta jonnekin muualle. :'D

Ja niin, syyslomani koulusta pärähti käyntiin tänään. Huomenna työpäivän jälkeen lähden reissuun, mikä tietää vähintäänkin reilun viikon hiljaisuutta tänne.
Nauttikaa tekin lomistanne mikäli teilläkin on lomaa joko kotona tai reissun päällä!

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti