2015/11/29

Haaste - Draw This Again: You Wanted The World

"Hadouken! - Mecha Love"

Omien harrastusten parissa on kiintoisaa huomata vuosien myötä karttuvat taidot. Joskus on hyvä suunnata katse sinne, mistä on lähdetty liikkeelle. Kehityksen varrelle mahtuu kaikenlaista, ja mikä olisikaan parempaa huomata, ettei ole polkenut paikallaan tekemisessään. Vaikka toisinaan askeleet kehityksen polulla ovat tuskaisen pieniä, maisemat ovat vaihtuneet - edes hieman! Myös suhtautuminen omaan tekemiseen on todennäköisesti muovautunut polulla kuljettujen ylä- ja alamäkien seurauksena.

Tästä aloituksesta pääsenkin sujahtamaan asiaan. Tein ensimmäistä kertaa "Draw This Again" -haasteen. Haasteessa on tarkoitus piirtää joku vanha piirros uudestaan. Piirros voi olla silloin onnistuneelta tuntunut kuva, jonka toteutus tai idea kaipaa päivittämistä. Tai miksei tähän haasteeseen voi napata sellaistakin tekelettä, jota on kohtaan on suurensuuria antipatioita. : D
"Draw This Again" -haasteita näkee paljon erityisesti kansainvälisellä taidesivustolla, deviantARTissa. Haasteessa ei ole varsinaisia sääntöjä, tarkoitus on vain napata vanha piirros, ja päivittää se tähän hetkeen raikkaan tuulahduksen kera.

Uudelleen piirtämisen kohteeksi joutui "You Wanted The World".

Alkuperäinen piirros vuodelta 2011.
Tein piirroksen ollessani ala-asteella. Ajankohta tarkemmin ilmaistuna oli kuudennen luokan kevät, olin täyttänyt 13. Inspiraatio lähti silloin Hadouken!-bändin "Mecha Love" -biisin kertosäkeestä. Rakastuin bändin musiikkiin juurikin kuudennella luokalla, ja nyt syksyllä on tuntunut nostalgiselta popittaa Hadoukenia kunnolla pitkästä aikaa. Kuin neonväreissä räiskyvä energiaväläys synkän marraskuun keskelle. Tätä kaipasin, ja siksi linkitin biisin tähän postaukseen teidänkin iloksi!

Luonnos maaliskuulta 2011.
Luonnostelutekniikkani oli hyvin erilainen silloin. Työskentelyni oli paljon tarkempaa, laskelmoivampaa ja täten myös jäykempää. Saatoin laskea mittasuhteita anatomian hahmottamiseen käytetystä mallikuvasta viivottimen ja laskimen kanssa. Enkä edes valehtele, tein ihan oikeasti niin! En luottanut lainkaan siihen, että kykenisin hahmottamaan mittasuhteet silmämääräisesti.

Tässä rennompi luonnos, ajankohta on syyskuun 2015 loppu.
Piirtämisestä oli ala-asteen lopussa kovaa vauhtia tulossa "se juttu", tosin astetta pienemmässä mittakaavassa mitä se tänä päivänä minulle on. En ollut silloin niin pahasti jumiutunut tähän harrastukseen. :'D Piirsin toki sitä ennenkin paljon, mutta vasta ala-asteen lopussa aloin kiinnittämään enemmän huomiota lopputulokseen. Yrittämään enemmän. Päätin, että haluan oppia paremmaksi. 

Sitten varsinaisiin vaihekuviin uuden version työstämisestä! Väritystekniikkakin on hieman kehittynyt. :'D Uskallan käyttää paljon intensiivisemmin väriä ja tuoda kontrastia paperille.
Valmis työ näyttää tältä:

devianARTissa.
Työvälineinä suurimmaksi puuvärit, joista suurin osa oli Faber-Castellin Art Grip -kyniä. Loput merkittömiä epämääräisiä puuvärejä kynälaatikon pohjalta. Käytin myös Derwentin blender-kynää.
Piirros on kooltaan 26,5cm x 29,5cm. Paperina toimi Lidlin piirrustuspaperi, paksuudeltaan 100 g/m2. Käytin samaa paperia neljä ja puoli vuotta sitten aiemmassa versiossakin. : D Piirtämiseen käytetty aika on mysteeri. 


Ja tässä kaksi piirrosta allekkain. 2011 ja 2015. Välineet ja idea ovat molemmissa samat - hevosen asentokin on lähes sama! 

Olen kehittynyt paljon niin itse piirtämisen tekniikan kuin myös sen postauken alussa mainitun harrastukseen suhtautumisen osalta. Kirjoitin deviantARTissa uuden version kuvaukseen seuraavasti:
"The old version was made 4½ years ago. I've improved with my skills a lot and discovered the joy of drawing. However, I'm still not a good artist, but I've learnt to respect more my creations. I enjoy what I do, it could be considered as a passion. I want to go further with my dearest hobby and become even better some day."
Siinähän se kiteytyykin, toivottavasti olen seuraavan neljän ja puolen vuoden päästä kehittynyt yhtä paljon kuin tällä ketaa! (:

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti