2015/12/16

Yöpakkanen

"Morten Granau - Dukkha"

Olipa kerran marraskuinen hyppytunti. Ajattelin silloin käyttää hypärini tehokkaasti hyödyksi opiskellen kaverin seurassa, mutta kappas keppanaa, päädyin piirtämään. (Itse asassa välttelen nytkin blogin kirjoittamisella huomiseen englannin kokeeseen lukemista, this is not how you do lukio etc...) Ja juomaan ensimmäiset kahvit koululla lukion toisen vuoden aikana. Ykkösvuonna kahvikone oli vähintäänkin luksusta arjen keskelle, mutta nyt toisena vuonna se on pikemminkin ollut unohduksissa oleva ystävä lukion aulassa.

Tuon hyppytunnin aikana englannin monisteen taakse tuherretusta luonnoksentapaisesta tuli sittemmin valmis kuva. En suunnitellut silloin tekeväni luonnosta millekään harkitummalle kuvalle, piirsin vain ensimmäisen päähän tupsahtaneen idean. Ehkä kenellekään blogiani pidemmän aikaa seurannelle ei tule yllätyksenä, että tämä ensimmäinen asia oli hevonen. : D Tyylitellyt hevoset ovat niin kivjoja piirtää!
Koska tein kuvan valmiiksi digitaalisesti, käytin perinteistä kolmen kuvankäsittelyöhjelman komboani. Lineart Paint Tool SAI:ssa, tasaiset värit FireAlpacassa ja kaikki muu Gimpillä.


Halusin leikkiä vahvoilla kontrasteilla ja sinisen eri sävyillä, mikä onnistui digitaalisesti kätevämmin mitä paperilla. Varjostuksissa olisi toki paljonkin parantamisen varaa, mutta ehkäpä opin tekemään niistä siistimmät joku kaunis päivä. Koneella piirtäessä kaikki mokailut tulevat eri tavalla esiin. Pitäisi harjoitella enemmän...
Btw, noihin hevosen kavioihin olen salaa aika tyytyväinen! Jääpuikkoefekti päässä ei toiminut, mutta jäätä imitoiva jälki näyttää kavioissa paremmalta. Hevonenhan on muuten ori, vaikka sen saattaisi hieman feminiinisen olemuksen vuoksi helposti ajatella olevan tamma.Tausta on yksinkertaisuuden multihuipentuma.
En käyttänyt taustassa mitään valmiita tekstuureja tai brusheja, tein kaiken lumihiutaleita myöten itse. Minulla olisi ollut Gimpissä läjä erilaisia valmiita Photoshopille tarkoitettuja lumihiutalesiveltimiä, mutta ne olisivat minusta tehneet kuvasta jotenkin halvan näköisen.

Valmis työ näyttää tältä:

deviantARTissa

Piirros kantaa nimeä "Yöpakkanen". Työvälineinä Wacom Bamboo Pen A6 Wide -piirtopöytä, Paint Tool SAI, FireAlpaca ja Gimp -kuvankäsittelyohjelmat.

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti