2016/01/14

Level 18 Unlocked

"Appalachian Winter - Winterdance"

Otsikko on suoraan napattu ystäväni tekemästä kortista. Se oli niin oivaltava, että se sopii otsikoksi postaukselleni kuin nenä päähän!

Ikämittariin kolahti viime perjantaina - eli 8.1. - luku kahdeksantoista. Hui, minusta tuli aikuinen! Täysi-ikäisyyteen liittyy paljon asioita, joiden ajatellaan vapauttavan elämää ja avaavan ovia erilaisiin seikkailuihin. Omalla kohdallani totean kuivasti, että no jaa. : D Ei tämä 17-vuotiaana olemisesta juurikaan eroa.

Olen edelleen ajokortiton.
En edes suunnitellut hakeutua autokouluun, koska autoa ei meillä ole, eikä minun tuloilla sellaista toistaiseksi hankita. Auto olisi lähes tarpeeton Suomen seitsemänneksi suurimman kaupungin keskusta-alueella asuvalle. Julkinen liikenne ja omat jalat pelaavat tarpeeksi hyvin. Myös sisäinen ekologisuutta vaaliva ääneni soimaisi omatuntoa terävästi joka kerta, kun huristelisin pieniä matkoja autolla bussin tai kävelemisen sijaan.

Alkoholia en ole vielä kertaakaan täysi-ikäisenä ostanut tai juonut.
Mietin aluksi, että olisin hakenut kaupasta jonkin siiderin vain sen takia, että olisin päässyt vilauttamaan papereita kassalla tunteakseni itseni aikuisemmaksi. Todennäköisesti juoma itsessään ei olisi minua innostanut, sillä maistoin alkoholia kerran 16-vuotiaana. Se oli jonkin sortin siideriä, mikä oli pahaa. :'D Baariin lähteminen ei kiinnostanut, vaikka sainkin postissa jonkin lahjakortintapaisen paikalliseen yökerhoon. :'D
Keikat olisivat olleet asia erikseen, mutta niitä ei ollut tarjolla. Tulen aivan varmasti hyödyntämään täysi-ikäisyyttäni keikkojen osalta tulevaisuudessa. Tästä eteenpäin minua ei estä kiinnostavien häppeninkien kylkeen liimattu K18-rajoitus, jes!

Ensimmäiseksi "aikuisten jutuksi" erosin kirkosta. : D


Väestörekisterin kirje kolahtanee lähiviikkoina postiluukusta ja vahvistaa evankelisluterilaisen kirkon jättämisen. Ateisti en ole, agnostikko pikemminkin. Kirkosta eroamisen syynä oli se, että tuntuu kummalliselta kuulua yhteisöön, jonka ajatusmaailmaa ei jaa. Kirkkoon kuuluminen vain tavan vuoksi ei ole minua varten. Kuitenkaan minulla ei ole mitään uskontoa tai kirkkoa vastaan, kunhan sitä ei tungeta väkisin päin naamaa.
Muita tekemiäni aikuisten juttuja olivat muun muassa Omakannan tutkiminen (jossa ei edes ollut oikeastaan mitään, yllätyin!) sekä omien eBay-tunnusten tekeminen. Äiti pääsee jatkossa helpommalla, kun en ole kinuamassa lupaa hänen tunnuksien käyttöön.
Suunnittelin myös, että olisin käynyt Suomen Punaisen Ristin veripalvelussa luovuttamassa verta. Suunnitelma jäi toteuttamatta, koska olin perjantaina niin väsynyt. Ulkona oli myös paljon pakkasta, joten mukavuudenhaluisena pysyttelin suosiolla sisätiloissa.
Käyn luovuttamassa verta joskus toiste, sillä täytän luovuttajan kriteerit enkä juurikaan kammoksu neulan alle joutumista. Toisen ihmisen terveyden pelastamien omalla pienellä teolla olisi minusta upeaa.

Itse 18-vuotispäivän vietto meni rauhallisesti. Päivä vierähti iltapäivään asti koulussa, mistä kahden jälkeen valuin meille. Meillä vietin aikaa kahden ystäväni kanssa. Olisin toki mieluusti ottanut muutaman muunkin tärkeän ihmisen seuraksi juhlistamaan synttäreitä, mutta välimatkat kaatoivat suunnitelmat. 600 kilometriä ja 7000 kilometriä ovat liikaa yksien synttäreiden takia. Ehkä sitten ensi vuonna! : D

Sain hurjan paljon kaikkea, ja oon vieläkin vähän häkeltynyt. Iiiiso kiitos kaikille minua muistaneille, teitte vanhenemisesta kivaa! :3

Sain viime viikonloppuna editoitua ja renderöityä vuoden 2015 art summary -videon. 

Katso YouTubessa, mikäli suoraan blogista toistaminen ei onnistu

Kyseessä on video, joka vetää yhteen viime vuonna tekemäni "paremmat" piirrokset. Koulutyöt, kollaasit ja sarjakuvat jätin kokonaan pois, sillä video ei olisi päästänyt niitä oikeuksiinsa. Vajaaseen puolitoistaminuuttiseen mahtuu kahdeksantoista eri tekniikoilla toteutettua kuvaa.
Piirsin kuluneena vuonna paljon enemmän kuin vuonna 2014, ja toivon, että myös vuosi 2016 tulee olemaan tuottelias piirtämisen osalta. 

Kiitos lukijoille!

6 kommenttia:

 1. Haha, meijän välimatka on kyllä melkoinen 😆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se: Atlantin valtameri ja vähän päälle! Piti tarkistaa ihan googlettamalla, kuinka monta tuhatta kilometriä siitä tarkalleen ottaen tulee. XD

   Poista
 2. Paljon onnea näin vähän myöhässä täysi-ikäistymisen johdosta! :)

  VastaaPoista
 3. Myöhäiset onnittelut myös multa, en huomannut ollenkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa mitään, kiitos paljon onnitteluista! :3

   Poista