2016/01/30

Tuulahdus tammikuulta

"Entwine - Bitter Sweet"

Lienee jälleen kuulumispäivityksen aika! : D

Tälläiset postaukset on kiva aloittaa selfiellä~
Tällä hetkellä elämäni koostuu koulusta, töistä ja kotona olemisesta. Kuten monesti muulloinkin. :'D
Miulla on samaan aikaan hirmuinen draivi hoitaa asioita ja samaan aikaan tahtoisin vain maata meritähtiasenossa keskellä lattiaa, että en nyt jaksa. Hankalaa. XD

Lukio rullaa tasaisella tahdillaan eteenpäin.
Luulin vetäneeni joulun alla olleen kolmannen jakson lähes täydellisesti penkin alle. Opiskeluni oli joulun alla niin surkeaa, että olisi tehnyt mieli työntää pää pensaaseen häpeästä. Periaatteessa saan syyttää vain itseäni, sillä olin tosi saamaton koulun suhteen.
Koeviikolle valmistautuminen koostui hyvin pitkälti olohuoneen sohvalla viltin alla makoilusta kissa(t) kainalossa ja kanavasurffailusta. Minulla olisi siis ollut aikaa opiskella, mutta valitsin toisin. Siispä suuntasin kokeenpalautukseen häntä koipien välissä hermostuksen hikikarpaloiden helmeillessä otsalle. Ennakko-odotuksista huolimatta arvosanat jaksoivat yllättävää positiivisesti.
Kahdeksikon kieppeillä normaalisti pyörivien arvosanojeni lisäksi sain yhden kympinkin. Äidinkieli on jännä aine. En todellakaan työskennellyt kymppiä tavoitellen, menin vain fiilispohjalta suurimman osan kurssista. Koepäivän esseetä naputellessa ajattelin vain kirjoittavani tajunnanvirtana mieleen tulevia asioita, mutta se menikin paremmin! Sana on tosinaan hallussa, ja tajunnanvirrasta löytyy joskus jopa punainen lanka.
Tämän jakson koeviikko kolkuttelee kohta jo ovella, pitää yrittää olla aikaansaavempi tällä kertaa!


Suunnitelmani ylioppilaskirjoituksiin ovat vihdoinkin täysin selkeät. Myös loppulukion kurssivalinnat näyttävät olevan paremmin selvillä kuin koskaan. Se tuntuu helpottavalta, sillä suunnitelmat kurssien ja opiskeltavien aineiden osalta ovat eläneet yhdeksännen luokan yhteishaun ainevalintakortista lähtien.
Voin täten omakohtaisen kokemuksen kautta sanoa tulevia lukiolaisia ajatellen, että ei huolta, vaikka olisit ihan hukassa aluksi. Asioilla on taipumus järjestyä ja selkiytyä. Kaikkea ei tarvitse tietää heti, eikä kannata stressata liikaa!

Tällä hetkellä yritän selättää pahamaineisen bilsan kakkoskurssin, kritisoin ystäväni kanssa ruotsin kirjan epäloogisia kappaleiden sisältöjä maallikkofilosofisin ajatuksin sekä maalaan elämäni suurinta maalausta. Maalauksesta teen varmasti erillisen postauksen myöhemmin, sillä olen räpsinyt siitä vaihekuvia kuten minulla on tapana kotonakin. (:

Testasin tammikuun alussa tekemiäni eBay-tunnuksiani kahden korun hankkimisen merkeissä. Molempia on tullut käytyä kuolailemassa jo kauan aiemmin, mutta nyt vihdoinkin pääsin kotiuttamaan korut. Jos minulta kysytään, nuo näyttävät tosi kivoilta yhdessä. :3


Ylempi tattoo choker maksoi hieman päälle 0,60€ toimituskuluineen ja hopeinen pentagrammikoru seitsemäntoista euroa. Ehkä arvaattekin, miksi eBay on miusta niin kiva paikka kaikenlaisen ostamiseen - hinnat ovat kohtuulliset ja tarjonta todella laajaa.

Olen tammikuun alusta lähtien etsinyt silmä tarkkana kesätöitä. Tahtoisin viettää tulevana suvena mahdollisimman paljon aikaa kokopäiväisesti työskennellen. Hakemusten oikeiden sanamuotojen muotoileminen on kuin nuoralla tanssimista. Tahdon olla mahdollisimman tehokkaasti itseäni työtehtävään tarjoava, mutta pelkään myös itseni liikaa ylittämistä. Tasapainotilan löytäminen näiden väliltä on haastavaa.


Aloitin myös hygieniapassikoulutuksen, mikä minulle on ollut suunnitelmissa opiskella jo pidemmän aikaa. Tuosta tulee varmasti hyödyllinen täydennys ansioluettelon jatkoksi. Siitä saa myös vähällä vaivalla hyväksiluetun kurssin lukioon, hiphei!


Spontaania ajanvietettä itselleni oli luistimien kaivaminen varaston uumenista. Olen ollut jäällä viimeksi yläasteen liikuntatunnilla. Sunnuntaina ennen puolta päivää Jyväsjärven retkiluisteluradalla oli jo melko paljon ihmisiä, mutta radalta lähtiessäni porukkaa oli _tosi_ paljon.

Sää oli harmaa, siispä kuvakin on harmaa.
Ihmiset tuntuivat olevan todella hyväntuulisia, ja niin olin minäkin. Oli kivaa, ja osasin vielä luistella. Kertaalleen löysin itseni mukkelismakkelis jään pinnasta luistimen töksähtäessä luonnonjään railoon, mutta ei se haitannut. Kuuluu asiaan!
Pyrin käymään tuolla vielä toistamiseen tänä talvena. : D

Kiitos lukijoille!

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalle, kun sait nuo opinnot kuntoon! Kuulostaa hurjalle että pian tekin valmisistutte, kun vastahan sitä oltiin samaan aikaan peruskoulussa..! Mä odottelen vain sitä ainevalintakorttia, joka tässä kuussa täytetään, hui. Mutta positiivisin mielin liikkeellä! Mulla onkin torstaina se vanhempainilta Schildtillä ( en oo varma kirjoitinko oikein), joten taas sinnepäin tulossa. Pitää treffata lähiaikoina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin se aika vain kuluu!
   Hui, jännää! Muistan niin tarkkaan sen tilanteen, kun ainevalintakorttia täydennettiin ja kurssimäärää laskeskeltiin siinä samalla. Kaikki lukioon liittyvä tuntui niin mutkikkaalta ja omituiselta, vaikka nyt samat asiat ovat muuttuneet itsestäänselvyyksiksi. :'D
   Vielä jännempää on tosin se, että vuoden päästä opiskellaan saman rakennuksen seinien sisällä! Koulun nimi on kieltämättä vaikea, oon kirjoittanut sen useampaan otteeseen väärin. Ja sitten hävettää. XD Mukavaa tutustumiskäyntiä torstaina tänne, ja ollaan yhteyksissä wa:n kautta miettien, milloin nähdään vaikka kahvittelun merkeissä. (y)

   Poista