2016/02/02

Lohikäärmekokeilu

"Black Light Discipline - Walls Inside Us"
Olen totaalisen rakastunut Black Light Disciplinen musiikkiin. ;__; Tässä saatiinkin ensimmäinen miun musiikkirakastuminen vuodelle 2016!

En ole koskaan piirtänyt lohikäärmettä ajatuksen kanssa. Suomukkaita suoraan fantasiakirjoista ja -leffoista lennähtäneitä otuksia on tullut piirreltyä lähinnä koulussa monisteiden kääntöpuolille sekä vihkojen marginaaleihin tylsyyden iskiessä. Niitä tosin ei voi ajatuksen kanssa tehdyiksi sanoa - edes hyvää hyvyyttään.

Tussaamista aloittelemassa. (y)
Tämän teoksen luonnoksen kanssa oli suurin piirtein samanlainen tilanne. Olin joululomalla poikaystävän luona, ja sain sohvalla röhnöttäessäni innostuksen piirtämiseen. En ajatellut yhtään mitä voisin piirtää, annoin käden piirtää viivaa ilman ajatusta. Siitä lähti hissukseen muotoutumaan lohikäärme.
Ehkäpä jotkut, jotka harrastavat piirtämistä tai vaikkapa musiikin tekemistä, mahdollisesti osaavat samaistua siihen tunteeseen, jolloin antaa vain mennä, ja tilanteen itse luoda teoksen. Se on hauskaa, vaikka joskus sillä tavalla ei saa yhtään mitään aikaan. : DLohikäärmeen anatomia on hevosmainen. Sen huomaan itsekin, ja sen huomasi ensimmäisenä myös vanha koulukaverini Johanna, jonka kanssa päädyttiin Skypessä jutustelemaan piiitkästä aikaa niin piirtämisestä kuin kuulumisistakin. Hevosmaiset piirteet eivät tosin ole ihme, sillä kaviokkaat ovat laukanneet piirrustuspapereillani alle kouluikäisestä lähtien.


Lineart valmis! Tussauksessa sattui pieniä hassuja töhryjä pitkin paperia. Päätin olla stressaamatta niistä, sillä tiesin niiden häviävän lähes kokonaan tummien värisävyjen alle.


Seuraavaksi taustan kimppuun. Tykkään tätä nykyä tehdä taustan lähes aina ensin, sillä se helpottaa varjostuksien hahmottamista kuvan keskiössä olevassa otuksessa. Tällä tavoin voin välttää tilanteen, että otuksen - tässä tapauksessa lohikäärmeen - varjostukset riitelevät taustan kanssa. Silloin lohikäärme näyttäisi vain päälle liimatulle, mikä ei ole paras mahdollinen tilanne. : D
Suunnitelmani taustan osalta muuttuivat todella radikaalisti. Alunperin taustaksi piti tulla neonvihreää valoa hohtava piirilevy, mutta hetken pohdittuani tulin siihen tulokseen, että plan b on pakko keksiä. Alkuperäinen tausta olisi voinut sopia tähän, mutta en olisi osannut toteuttaa sitä näillä välineillä.


Tausta melkein valmis, ja lohikäärmeen laveeraus aloitettu. Paperi kipristeli kuin varpaat liian pienessä kengässä koko työskentelyprosessin ajan. En uskaltanut liimata paperia maalarinteipillä pöytään kiinni, koska tein tussausvaiheessa musteella kuvaan mustat reunukset. Huonolla tuurilla maalarinteippi olisi rikkonut paperin pinnan vieden osan mustista reunuksista mennesään. Huomasin vähän kantapään kautta, että työvaiheiden järjestyksen suunnittelua ei pidä unohtaa. Sillä mukavoittaa työskentelyä huomattavan paljon!

Huonolaatuinen WIP-kuva; sarjassamme osaan kuvata, ihan 5/5. >.<'
Melkein valmista. Pieniä yksityiskohtia piti sävyttää vesivärillä, esimierkiksi tuota metallista panssaria piti sävyttää sinisellä. Vedin panssarin niin sen ulkomuodon kuin varjostustenkin osalta kokonaan päästäni, joten varjostukset eivät ole niin realistisia kuin ne voisivat ideaalitilanteessa olla. Kuvan ottamisen jälkeen tein myös huippuvalokohdat valkoisella guassivärillä sekä koristelin pieniä yksityiskohtia vihreällä geelikynällä.

Valmis teos näyttää tältä:

deviantARTissa.
"South Away", työvälineinä Winsor & Newton Cotman The Studio -vesivärit, pieniä näädänkarvasiveltimiä musteelle, Rohrer & Klingner Zeichentusche -merkkinen musta pullomuste, Daler-Rowneyn erikokoisia vesivärisiveltimiä, Daler-Rowneyn valkoinen guassiväri, Royal Talensin musta guassiväri, Derwent Inktense -kynät ja glitter-geelikynät. Työ on toteutettu Cansonin Montvall 200g -vesiväripaperille ja on kooltaan 24 x 32cm.
Lopputulos herättää minussa tunteita suuntaan ja toiseen. Jollain tapaa tästä tuli oikein kiva. Samaan aikaan valmiissa teoksessa on jotain pientä, mikä saa kulmani kurttuun sekä pohtimaan, että jotain olisi voinut tehdä toisin. Kuitenkin, mukava projekti tämä kaiken kaikkiaan oli!

Kiitos lukijoille!

2 kommenttia: